Supa cremă de conopidă se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de supă cremă de conopidă.
Rețetă de Supă cremă de conopidă
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 4 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Timp de preparare - o ora
Timp total - 2 ore
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Rețeta este pentru 4 persoane
Citește și: Secretele frumuseții. Dieta Salmei Hayek și cum alegerea alimentelor îi influențează strălucirea
Citește și: Ciorbă de perișoare. Exact ca la mama acasă!
Ingrediente
- 500 g de conopidă
- o jumătate de căpățână de usturoi
- 4 lingurițe de ulei de măsline
- 4 lingurițe de unt, la temperatura camerei
- 100 g de țelina
- 1 ceapa
- 1 morcov
- sare
- piper negru măcinat
- 50 ml de vin alb sec
- 100 ml de apă
- 200 ml de supă de legume
- pătrunjel proaspăt
- crutoane, opțional
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
- Pentru această rețetă delicioasă de supă crema de conopidă, tot ce trebuie să faci este să pregătești mai întâi conopidă. Deci, scoateți conopida, spălați-o bine sub apă rece și apoi tăiați buchețelele de conopidă. După aceea se toarnă puțin ulei de măsline și se condimentează cu sare și piper negru măcinat.
- În continuare, veți avea nevoie de o tavă de copt pe care să o tapetați cu hârtie de copt. Acoperiți apoi tava cu folie de aluminiu și puneți deasupra și buchețelele de conopidă. Se da la cuptor la 180℃ pentru aproximativ 20 de minute.
- Între timp, tăiați vârful usturoiului, înveliți-l în hârtie de copt sau folie de aluminiu și dați-l la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. În acest timp, veți avea nevoie de o oală separată de dimensiune adecvată pentru a topi untul. Odată ce untul s-a topit, adăugați în oală și restul ingredientelor de ceapă, țelină și morcov, tăiate mărunt anterior. Se fierbe totul la foc mediu aproximativ 10 minute, se condimentează cu sare și piper negru și se adaugă vinul și apă. Gătiți interiorul până când morcovii sunt moi.
- Odată ce conopida și usturoiul sunt gata, adăugați aceste două ingrediente în oală, aduceți totul la fiert și luați oala de pe foc. Cu ajutorul unui blender, faceți piure toate aceste ingrediente și faceți o cremă fină din legumele fierte. Apoi adăugați acest conținut și bulionul fierbinte de legume pentru a obține consistența dorită și asezonați după gust. Rețeta de astăzi este gata de servit și poate fi acoperită cu pătrunjel proaspăt sau crutoane dacă se dorește. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.