Supa cremă de conopidă este sănătoasă și se prepară extrem de repede. Iată care sunt ingredientele de care veți avea nevoie și care este cea mai simplă rețetă pentru această supă.
Supele cremă se potrivesc de minune după mesele copioase de sărbători. În plus, acestea au un mare avantaj: se prepară imediat și astfel nu veți mai fi nevoite să stați prea mult în bucătărie.
Supa cremă de conopidă, un prânz fin și delicios
Nimeni nu mai vrea și nu mai poate consuma mâncăruri grele, după sărbători. Acum este momentul perfect pentru a ajuta puțin organismul să elimine surplusul de calorii din ultimele zile.
Pentru a face acest lucru, cele mai bune soluții sunt supele cremă. Sunt gustoase, sățioase și în plus, aduc foarte multe beneficii organismului. Astăzi v-am pregătit o rețetă simplă de supă cremă de conopidă. Veți obține un preparat fin și cremos, din doar câteva ingrediente.
Ingrediente pentru supa cremă de conopidă:
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
- o conopidă mai mare
- 250 gr cartofi
- o ceapă mai mare
- un cățel de usturoi
- o linguriță de ulei de măsline
- 25 de grame de unt, cu 82% grăsime
- 150 de grame de smântână (trebuie să aibă cel puțin 25% grăsime)
- sare
- piper alb
- crutoane (opțional)
- verdeață tocată
Cum se prepară supa cremă de conopidă
Curățați cartofii, spălați-i și tăiați-i în cuburi. Ceapa, de asemenea, se curăță și se toacă mărunt, la fel ca și usturoiul. În ceea ce privește conopida, ingredientul principal al supei, aceasta trebuie desfăcută în buchețele și spălată foarte bine.
Într-o oală mai mare, turnați uleiul de măsline și apoi adăugați și untul. Aveți grijă ca acesta din urmă să nu se ardă. După ce untul este topit în totalitate, puneți ceapa și usturoiul în oală.
Adăugați sare și căliți legumele la foc mic, până când acestea se vor înmuia.După aceea, puneți conopida și cartofii, adăugați apă caldă și acopriți oala cu un capac. Lăsați legumele să fiarbă pentru aproximativ 25 de minute.
După ce vor fi fierte, legumele merg pasate atât cu blenderul de mână, cât și cu unul static. Dacă nu aveți așa ceva în bucătărie, treceți legumele prin sită.
În cazul în care doriți să obțineți o supă cremă mai lichidă, puteți să adăugați peste legumele pasate puțină apă din oala în care le-ați lăsat să fiarbă.
Înainte de a adăuga smântâna în supă, trebuie să puneți peste ea două linguri de apă rece și apoi să o bateți cu telul, pentru a fi mai lichidă. După aceea, puneți peste smântână și puțină supă cremă și amestecați bine.
La final, turnați smântâna în oala cu supă, adăugați sare și piper, după gust, și amestecați foarte bine. Supa cremă de conopidă se mănâncă fierbinte, cu puțină verdeață tocată deasupra.