Supa cremă de conopidă se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Supă cremă de conopidă.
Rețetă de Supă cremă de conopidă
Rețeta delicioasă de Supă cremă de conopidă, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Supă cremă de conopidă este de 30 de minute
Citește și: Diferența dintre pandișpan și chec. Cele două delicii culinare explorate în detaliu
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Diferența dintre gelato și înghețată. Cum să ințelegi aromele și texturile!
Timp de preparare - o ora
Timp total - o ora si 30 de minute
Rețeta de Supă cremă de conopidă este pentru 6 persoane
Ingrediente – Supă cremă de conopidă
- 1 kg de conopidă
- 500 g de cartofi
- 3 cepe mari
- o căpățână de usturoi
- 2 lingurițe de ulei de măsline
- 50 g de unt
- 250 g de smântână
- Sare
- piper alb măcinat
- 2 L de apă sau supă de pui sau legume
- Crutoane
- verdeață tocată
Înainte de a începe prepararea
Mod de preparare- Supă cremă de conopidă
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de supă cremă de conopidă este să începeți prin a curăța cartofii de coajă, ulterior spăla sub un jet de apă rece, iar
- Acum vom avea nevoie de o oală de dimensiuni mai mari pe care o vom pune pe aragaz la foc mediu și vom adăuga pentru început uleiul de măsline, iar imediat apoi și untul. Vom aștepta să se topească untul complet, iar abia apoi vom adăuga ceapa și usturoiul pe care le-am tocat în prealabil. Condimentăm preparatul cu sare, după gust, iar imediat apoi reducem focul la mic și călim ceapa timp de aproximativ 10 minute amestecând în mod continuu până când observăm că se înmoaie așa cum trebuie.
- Odată ce am observat că ceapa s-a înmuiat am adăugat și conopida, dar și cartofii direct în oală, peste restul ingredientelor. Acum vom adăuga și apa, sau supa de pui sau legume, în funcție de alegerea făcută, astfel încât toate legumele să fie acoperite. Oala se acoperă cu un capac iar ulterior conținutul se mai fierbe timp de aproximativ 30 de minute astfel încât toate să se înmoaie corespunzător.
- Imediat apoi după acest interval de timp, vom da oala deoparte de pe aragaz iar supa cremă de conopidă se va pasa cu ajutorul unui blender de mână sau a altuia electric, până când vom obține o textură cât mai omogenă și fină cu putință. De asemenea, dacă nu dețineți un blender dintre cele 2 menționate, puteți trece conținutul printr-o sită.
- În continuare, într-un bol de dimensiuni mai mari vom adăuga smântână și o vom bate bine de tot cu ajutorul unui tel și vom adăuga și 2 linguri de apă rece astfel încât aceasta să se fluidizeze mai bine. În continuare vom adăuga aici și un polonic din supa pe care am pregătit-o fierbinte și vom amesteca tot cu telul, ia rând pe rând vom adăuga din supa cremă fierbinte, amestecând bine de fiecare dată, astfel încât tot conținutul din bol să se înfierbânte cât mai bine cu putință în tot acest timp când noi amestecăm. Abia apoi vom turna și restul amestecului de smântână din castron peste restul de supă din oală și vom amesteca până când se va omogeniza exact așa cum ne dorim, condimentând cu sare și piper alb măcinat, după gust.
- După acest pas, rețeta de astăzi este gata de servit co crutoane și verdeață tocată deasupra, opțional. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.