Supă cremă de conopidă. Se poate consuma și rece!

Supă cremă de conopidă

Supa cremă de conopidă se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Supă cremă de conopidă. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă Supă cremă de conopidă, preparata așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de Supă cremă de conopidă

Rețeta delicioasă de Supă cremă de conopidă, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă de Supă cremă de conopidă este de 30 de minute 

Citește și: Diferența dintre pandișpan și chec. Cele două delicii culinare explorate în detaliu

Supă cremă de conopidă [Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citește și: Diferența dintre gelato și înghețată. Cum să ințelegi aromele și texturile!

Timp de preparare - o ora 

Timp total - o ora si 30 de minute 

Rețeta de Supă cremă de conopidă este pentru 6 persoane 

Supă cremă de conopidă [Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Ingrediente – Supă cremă de conopidă

  • 1 kg de conopidă 
  • 500 g de cartofi 
  • 3 cepe mari 
  • o căpățână de usturoi 
  • 2 lingurițe de ulei de măsline 
  • 50 g de unt 
  • 250 g de smântână 
  • Sare 
  • piper alb măcinat 
  • 2 L de apă sau supă de pui sau legume 
  • Crutoane 
  • verdeață tocată  

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

Supă cremă de conopidă [Sursa foto: freepik]

Mod de preparare- Supă cremă de conopidă

  1. În primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de supă cremă de conopidă este să începeți prin a curăța cartofii de coajă, ulterior spăla sub un jet de apă rece, iar apoi tăiați cuburi. Tot acum vom tăia și ceapa, o vom curăța iar ulterior o vom spăla sub un jet rece de apă și o vom tăia peștișori. Căpățâna de usturoi se va toca foarte mărunt, cât mai fin cu putință, iar conopida o vom desface în buchețele și o vom spăla foarte bine, de asemenea sub un jet rece de apă. 
  2. Acum vom avea nevoie de o oală de dimensiuni mai mari pe care o vom pune pe aragaz la foc mediu și vom adăuga pentru început uleiul de măsline, iar imediat apoi și untul. Vom aștepta să se topească untul complet, iar abia apoi vom adăuga ceapa și usturoiul pe care le-am tocat în prealabil. Condimentăm preparatul cu sare, după gust, iar imediat apoi reducem focul la mic și călim ceapa timp de aproximativ 10 minute amestecând în mod continuu până când observăm că se înmoaie așa cum trebuie. 
  3. Odată ce am observat că ceapa s-a înmuiat am adăugat și conopida, dar și cartofii direct în oală, peste restul ingredientelor. Acum vom adăuga și apa, sau supa de pui sau legume, în funcție de alegerea făcută, astfel încât toate legumele să fie acoperite. Oala se acoperă cu un capac iar ulterior conținutul se mai fierbe timp de aproximativ 30 de minute astfel încât toate să se înmoaie corespunzător. 
  4. Imediat apoi după acest interval de timp, vom da oala deoparte de pe aragaz iar supa cremă de conopidă se va pasa cu ajutorul unui blender de mână sau a altuia electric, până când vom obține o textură cât mai omogenă și fină cu putință. De asemenea, dacă nu dețineți un blender dintre cele 2 menționate, puteți trece conținutul printr-o sită. 
  5. În continuare, într-un bol de dimensiuni mai mari vom adăuga smântână și o vom bate bine de tot cu ajutorul unui tel și vom adăuga și 2 linguri de apă rece astfel încât aceasta să se fluidizeze mai bine. În continuare vom adăuga aici și un polonic din supa pe care am pregătit-o fierbinte și vom amesteca tot cu telul, ia rând pe rând vom adăuga din supa cremă fierbinte, amestecând bine de fiecare dată, astfel încât tot conținutul din bol să se înfierbânte cât mai bine cu putință în tot acest timp când noi amestecăm. Abia apoi vom turna și restul amestecului de smântână din castron peste restul de supă din oală și vom amesteca până când se va omogeniza exact așa cum ne dorim, condimentând cu sare și piper alb măcinat, după gust. 
  6. După acest pas, rețeta de astăzi este gata de servit co crutoane și verdeață tocată deasupra, opțional. Poftă bună!

 Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

Supă cremă de conopidă [Sursa foto: freepik]



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Lasagna cu carne, cu o consistență savuroasă. Deliciul în fiecare mușcătură!

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină