Supa cremă de dovleac cu lapte de cocos a lui chef Sorin Bontea. „Miroase foarte bine, foarte gustoasă, iar la consistență, impecabilă.”

Supa cremă de dovleac cu lapte de cocos a lui chef Sorin Bontea. „Miroase foarte bine, foarte gustoasă, iar la consistență, impecabilă.”
Supa cremă de dovleac cu lapte de cocos a lui chef Sorin Bontea. „Miroase foarte bine, foarte gustoasă, iar la consistență, impecabilă.”

Chef Sorin Bontea a preparat o supă cremă de dovleac cu lapte de cocos.

Chef Sorin Bontea a dezvăluit pașii pentru realizarea unei supe cremă de dovleac, cu o consistență perfectă și un gust de neegalat.

Chef Sorin Bontea
Chef Sorin Bontea[Sursa foto: Facebook]

Care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru supa cremă de dovleac

Citește și: Rețeta cornulețelor cu nucă a Ginei Bradea. Care sunt ingredientele de care aveți nevoie pentru 100 de cornulețe

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citește și: Rețeta covrigilor de casă pentru un mic dejun cu iaurt grecesc a lui chef Sorin Bontea. „Grași și frumoși”

Chef Sorin Bontea a povestit cum realizează supa cremă de dovleac și care sunt ingredientele de care are nevoie.

Acesta a explicat și pașii realizați, dar și importanța coacerii dovleacului înainte de realizarea supei.

Ingrediente:

  • Dovleac
  • Lapte de cocos
  • Ceapă
  • Usturoi
  • Unt
  • Ulei de măsline
  • Sare
  • Piper
  • Apă/ supă de pui/ supă de legume
  • Semințe de dovleac

„Facem supă cremă de dovleac cu lapte de cocos.

Curățăm dovleacul de coajă, de semințe. Mama făcea ciorbă de dovleac când eram mic, făcea cu lapte de vacă, nu era lapte de cocos. Asta e mai nouă. Trebuie să fiți atenți să nu vă tăiați, așa că începeți de pe margine. Tăiem în cubulețe, îl așez în tavă și îl bag la cuptor, pentru că vreau să îi dau puțină culoare. Îl așez cu marginile subțiri în sus pentru că aici se va arde prima dată și așa voi obține culoarea.
250 de grade, 15 minute, dar cuptorul trebuie să fie preîncălzit. Vreau doar să îi dau puțină culoare dovleacului. Am aici o ceapă medie și un cățel de usturoi. Unt, 60-70 de grame. Ordinea e asta. Am băgat dovleacul în cuptor, călesc ceapa cu usturoiul, pun dovleacul, laptele de cocos și puteți folosi apă, supă de pui sau supă de legume. Și în loc de unt, ulei, dacă doriți.”,
a
spus chef Sorin Bontea.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Cum gătește chef Sorin Bontea supa cremă de dovleac

Chef Sorin Bontea a explicat ce adaugă odată cu dovleacul care stă la fiert în laptele de cocos, iar ulterior acesta pune toată compoziția în blender pentru a realiza supa.  „Este exact cum mi l-am dorit, ars doar pe vârfuri. Ceapa este gata, am să pun dovleacul. Nu vrem să facem supa nici foarte groasă, așa că adăugăm pe rând dovleacul și laptele de cocos, 400 ml de lapte de cocos, asta nu este o regulă.

Mă uit să văd și cum este dovleacul, dar și cât de groasă va ieși supa. Adaug apa, dar, cum am spus, puteți adăuga supă de pui sau supă de legume. Eu pun apă fierbinte, iar dacă este nevoie, mai adaug după. Nu trebuie să iasă groasă, dar nici foarte subțire. Trebuie să aibă consistență de supă cremă. Sunt bucățile mari, iar în momentul în care se face supa, se va îngroșa foarte tare. Adaug sare și piper, aveți grijă cu sarea. Combinația dintre sărat și dulce este cel mai greu de realizat. Supa este gata, iar tot ce trebuie să facem e să o băgăm la blender. Am pus supa în el, am păstrat un sfert din unt și îl punem acum. E gata. Uitați-vă la culoare și la cât de fin a scos-o. Am câteva semințe de dovleac și îi pun și puțin ulei de măsline deasupra. Miroase foarte bine, foarte gustoasă, iar la consistență, impecabilă.”, a mai spus chef Sorin Bontea.



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Rețete de post cu pește: gustoase și pline de nutrienți. Vezi care sunt zilele cu dezlegare la pește din Postul Paștelui

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies