Cori Grămescu și Marilu Dobrescu au explicat cum pregătesc supa cremă de dovleac și care sunt pașii în realizarea ei.
Cori Grămescu a postat, pe rețelele de socializare, rețeta de la supă cremă de dovleac cu soia și a explicat care sunt ingredientele necesare de care are nevoie. La fel de importante sunt și cantitățile, iar aceasta explică și ce trebuie să știm în momentul în care o preparăm, dar și la ce detalii trebuie să fim atente.
Ingrediente:
- 300 g dovleac crud
- 80 g felii de soia texturat proteic
- 7 g ulei de măsline extra virgin
- ½ linguriță pudră de curry
- Puțin ghimbir proaspăt
- Un cățel de usturoi
- Supă de legume
- Sare
“O rețetă de post bogată în proteine – supă cremă de dovleac cu soia. Poți condimenta bucățile de soia cu sriracha și zeamă de lămâie, dacă îți plac mâncărurile picante, sau le poți lăsa ca atare, cu sare și piper, pentru un gust neutru. În toate mesele de post, principala problemă nutrițională vine din acoperirea necesarului proteic de minim 0.8 g proteine/kilogram corp, în timp ce rămânem în caloriile necesare pentru obiectivele noastre corporale.

Mod de preparare:
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Feliile de soia le fierbeți timp de 15 minute în supa de legume. Lăsați bucățile la scurs și le tăiați cubulețe. În 2 g ulei de măsline extra virgin, le trageți puțin la tigaie. În restul de ulei de măsline, trageți la tigaie bucățile de dovleac, împreună cu pudra de curry, usturoiul și ghimbirul. Turnați supa de legume, cât să le acopere, și lăsați la foc mic să fiarbă.
Mixați supa și potriviți de sare. Serviți imediat cu bucățelele de soia.”, a povestit Cori Grămescu.View this post on Instagram
Cum pregătește Marilu Dobrescu supa cremă de dovleac?

Citește și: VIDEO Alina Laufer a pregătit falafel! "Este un fel de chifteluță vegetală, făcută din năut!"
Pe de altă parte, tot în mediul online, Marilu Dobrescu este cea care a încercat și ea o astfel de supă cremă de dovleac și a explicat, în cadrul unui videoclip, cum a ajuns la un rezultat delicios, pe care l-a servit alături de brânză de capră și crutoane.
Ingrediente:
- Dovleac
- Ceapă
- Morcovi
- Turmeric
- Curcuma
- Usturoi
- Piper negru
“Am făcut cea mai bună supă cremă de dovleac posibilă. Trebuie să vă spun și vouă. Am folosit doi dovleci pe care i-am tăiat în două, i-am curățat de semințe și i-am decojit. I-am tăiat în cubulețe, după care am pregătit oala, punem la călit ceapă, doi morcovi mari, usturoi, rozmarin, piper negru, amestecăm, apoi adăugăm dovleacul. Adăugăm și alte condimente pe care le vreți voi, eu am adăugat turmeric și curcuma. Lăsați la fiert 40 de minute, după care băgăm la robot și gata, asta este supa. Este foarte bună dacă o servești cu brânză de capră deasupra și ceva crutoane.”, a povestit Marilu Dobrescu.