La cat de exotic suna aceasta supa crema de dovleac, ai fi tentata sa spui pas. Dar de ce sa judeci pana nu incerci?
La supa mai poti adauga si spanac. Desi ingredientul este optional, iar gustul sau nu impacteaza supa, iti recomand sa nu-l sari! Spanacul este o sursa buna de vitamina K si ajuta la fixarea calciului in oase. Manganul, cuprul, magneziul, zincul, fosforul, toate sunt prezente in spanac, sustin rezistenta oaselor si le protejeaza de amenintarea osteoporozei.
Ingredientele se fierb toate in acelasi timp, iar apoi supa se paseaza in blender.
In total, iti ia mai putin de o ora.
Ingrediente:
2 cepe rosii, tocate
2-3 catei de usturoi
3 cesti de lapte de cocos
1 ceasca de apa
1 ½ lingura de pasta de curry rosu
3 ½ linguri ghimbir proaspat, taiat
1 lingurita de sare
1 ½ kg de dovleac, taiat bucati
2 lingurite de coaja
de lime
2 lingurite de suc de lime
2 linguri de agave
1-2 maini de spanac (optional)
Preparare:
Soteaza ceapa si usturoiul intr-o oala mare de supa, in jur de 5-6 minute, pana cand se inmoaie si devin aurii.
Adauga laptele de cocos, apa, pasta curry, ghimbirul, sarea, dovleacul, coaja si sucul de lime, agavele si spanacul (daca folosesti).
Lasa ingredientele sa dea in fiert.
Continua sa le fierbi, pe foc mic, fara sa le acoperi, pana cand dovleacul devine moale – in jur de 10-15 minute. Stinge aragazul.
Rastoarna supa in blender si fa-o piure. Serveste-o calda!
Sursa: andreearaicu.ro
La supa mai poti adauga si spanac. Desi ingredientul este optional, iar gustul sau nu impacteaza supa, iti recomand sa nu-l sari! Spanacul este o sursa buna de vitamina K si ajuta la fixarea calciului in oase.
Manganul, cuprul, magneziul, zincul, fosforul, toate sunt prezente in spanac, sustin rezistenta oaselor si le protejeaza de amenintarea osteoporozei.
Ingredientele se fierb toate in acelasi timp, iar apoi supa se paseaza in blender. In total, iti ia mai putin de o ora.
Ingrediente: 2 cepe rosii, tocate
2-3 catei de usturoi
3 cesti de lapte de cocos
1 ceasca de apa
1 ½ lingura de pasta de curry rosu
3 ½ linguri ghimbir proaspat, taiat
1 lingurita de sare
1 ½ kg de dovleac, taiat bucati
2 lingurite de coaja de lime
2 lingurite de suc de lime
2 linguri de agave
1-2 maini de spanac (optional)
Preparare: Soteaza ceapa si usturoiul intr-o oala mare de supa, in jur de 5-6 minute, pana cand se inmoaie si devin aurii.
Adauga laptele de cocos, apa, pasta curry, ghimbirul, sarea, dovleacul, coaja si sucul de lime, agavele si spanacul (daca folosesti). Lasa ingredientele sa dea in fiert.
Continua sa le fierbi, pe foc mic, fara sa le acoperi, pana cand dovleacul devine moale – in jur de 10-15 minute. Stinge aragazul.
Rastoarna supa in blender si fa-o piure. Serveste-o calda!
Sursa:
andreearaicu.ro Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro