Supa cremă de linte se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de supă cremă de linte.
Rețetă de Supă cremă de linte
Rețeta delicioasă de supă cremă de linte, absolut minunata, se prepară în doar 4 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Supă cremă de linte este de 20 minute
Timp de preparare – 50 minute
Timp total – o ora si 10 minute
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Rețeta de Supă cremă de linte este pentru 5 persoane
Citește și: Cine a inventat Tiramisu. Inventatorul folosea desertul pentru rezolvarea problemelor conjugale
Ingrediente – Supă cremă de linte
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 cartof
- 1 conservă de linte
- 400g (fără apă 240g)
- o felie groasă de țelină
- 200 ml iaurt grecesc
- sare, piper după gust
- ulei de măsline după gust
- crutoane sau pâine prăjită
- pătrunjel
Înainte de a începe prepararea acestuia,
trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 5 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!Mod de preparare - Supă cremă de linte
- Începem prin curățarea morcovului, cartofului, cepei, țelinei, pe care le vom tăia bucăți mari. Le
- Acum tot ce trebuie să facem este să strecurăm legumele și să păstrăm zeama în care au fiert.Folosim blenderul pentru a mixa legumele fierte, până când obținem o cremă. Abia apoi adăugăm și puțin ulei de măsline, în funcție de preferințe.
- Imediat apoi, tot aici adăugăm câte puțin din zeama în care au fiert legumele și continuăm să mixăm până când obținem consistența dorită. Odată obținută, adăugăm și iaurtul grecesc, sare și piper, după gust.
- Supa cremă de linte se poate servi cu crutoane sau pâine prăjită și se poate decora, dacă doriți, cu iaurt și pătrunjel. Puteți rumeni chiar și puțin bacon, pentru a-l pune deasupra. Poftă bună!
Sfaturi pentru rețeta de Supă cremă de linte
- folosiți linte roșie- lintea roșie este cea care fierbe mai repede și un gust mai dulce, se desface la fiert și se pasează mult mai ușor. Pe scurt, lintea roșie face supa mai cremoasă.
- folosiți tije de țelină apio – tijele de țelină apio sunt cele care schimbă complet și bine aroma supei cremă de linte. Deși poate că nu le avem mereu în casă, pentru această rețetă de supă, merită.
- căliți legumele- legumele trebuie să fie tăiate cuburi și să le căliți, înainte de toate, pentru câteva minute, încă înainte de a adăuga apă și a le pune la fiert. Astfel, legumele își vor elibera aromele mult mai bine, decât dacă le punem direct la fiert.
- fiți generoși cu condimentele – atunci când vine vorba despre condimentele folosite pentru această supă cremă de linte, ați putea folosi boia de ardei, fulgi de chilli (sau ardei iute) și măcar o linguriță de chimion măcinat, atenție însă, ca acesta să nu lipsească de oală!
- serviți supa de linte cu mentă proaspătă și un strop de lămâie - Menta se potrivește numai bine la supa cremă de linte și schimbă aromele așa cum nu vă așteptați de bine. Cu toate acestea, dacă totuși nu vă place menta, puteți pune și pătrunjel.
- câteva crutoane din pâine pot face supa și mai consistentă.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Cine a inventat burgerul. Povestea inventatorului burgerului și impactul său în industria alimentară