Supa cremă de morcovi se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de supă cremă de morcovi.
Rețetă de supă cremă de morcovi
Rețeta delicioasă de supă cremă de morcovi, absolut minunata, se prepară în doar 4 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de supă cremă de morcovi este de 30 de minute
Timp de preparare - 30 de minute
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Timp total - o ora
Rețeta de supă cremă de morcovi este pentru 2 persoane
Ingrediente – supă cremă de morcovi
- 5 morcovi mari
- 2 cepe mari
- Un sfert de țelină mică
- O jumătate de păstârnac
- O jumătate de ardei kapia
- 150 ml supă de pui
- O lingură de orez cu bob rotund
- 150 ml lapte, la temperatura camerei
- 150 ml smântână, la temperatura camerei
- Sare
- Piper negru măcinat
- O lingură de ulei de măsline
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 2 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Citește și: Paste Tagliatelle cu scoici și sos de roșii.
Mod de preparare - supă cremă de morcovi
- În primul si-n primul rând, tot ce trebuie să facem este să începem prin a pune la fiert, într-o oală de dimensiuni mai mari, legumele, tăiate cubulețe, după preferințe, împreună cu orezul și supă de pui, de preferat făcută în casă.
- În continuare, vom aștepta ca supă să dea în primul clocot, acoperim oală cu un capac și lăsăm să fiarbă timp de aproximativ 5 minute. După acest interval de timp, verificăm dacă legumele s-au fiert în totalitate, luam apoi supa de pe foc și adăugăm laptele și smântâna, la temperatura camerei.
- Toată compoziție este nevoie să se paseze cu blenderul vertical, apoi conținutul se pune înapoi în oală si mai dăm într-un clocot. În cazul în care este mult prea groasă, mai adăugăm supă de pui sau apă, înainte să o dăm în clocot.
- După acest interval de timp, vom da oală de pe aragaz, și rețeta de astăzi este gata de servit, alături de crutoane deasupra, dar și puțină smântână. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Tort de cheesecake cu afine. Potrivit pentru o reuniune de familie!