Supa crema de morcovi, perfecta pentru detoxifierea de dupa Sarbatori!

Supa crema de morcovi, perfecta pentru detoxifierea de dupa Sarbatori!

Aceasta supa usoara iti detoxifiaza organismul dupa perioada grea a sarbatorilor.

 

Ingrediente:
6-8 morcovi de marime medie, curatati si taiati rondele
6 cani supa de pui sau supa de legume
1 bucatica de un 1 cm de ghimbir curatat
O ceapa mica, tocata marunt
2 catei de usturoi, intregi
Ulei de masline
Sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Imparte morcovii in doua parti egale. O parte pune-i intr-o tava in care ai pus foaie de copt si asezoneaza-i cu sare si piper, apoi presara putin ulei pe deasupra. Pune totul la cuptor, la 190 de grade Celsius, pentru 20 de minute, agitand tava din cand in cand pentru ca morcovii sa se coaca pe toate partile. Cand capata o culoare caramelizata, scoate tava din cuptor.
Intre timp, adu supa la stadiul de fierbere, alaturi de bucata de ghimbir, ceapa si usturoi.
Lasa focul la minimum pentru inca 5 minute sau pana cand ceapa se inmoaie. Adauga apoi jumatatea ramasa de morcovi si lasa totul pe foc pana cand morcovii se fierb. Pune totul intr-un blender.
Tot in blender, adauga morcovii scosi din cuptor si mixeaza totul pana cand obtii o pasta groasa. Adauga sare si piper si asezoneaza totul cu ulei de masline, dupa preferinta.
Sursa

Ingrediente:

6-8 morcovi de marime medie, curatati si taiati rondele
6 cani supa de pui sau supa de legume
1 bucatica de un 1 cm de ghimbir curatat
O ceapa mica, tocata marunt
2 catei de usturoi, intregi
Ulei de masline
Sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

Imparte morcovii in doua parti egale.

O parte pune-i intr-o tava in care ai pus foaie de copt si asezoneaza-i cu sare si piper, apoi presara putin ulei pe deasupra. Pune totul la cuptor, la 190 de grade Celsius, pentru 20 de minute, agitand tava din cand in cand pentru ca morcovii sa se coaca pe toate partile. Cand capata o culoare caramelizata, scoate tava din cuptor.

Intre timp, adu supa la stadiul de fierbere, alaturi de bucata de ghimbir, ceapa si usturoi. Lasa focul la minimum pentru inca 5 minute sau pana cand ceapa se inmoaie. Adauga apoi jumatatea ramasa de morcovi si lasa totul pe foc pana cand morcovii se fierb. Pune totul intr-un blender.

Tot in blender, adauga morcovii scosi din cuptor si mixeaza totul pana cand obtii o pasta groasa. Adauga sare si piper si asezoneaza totul cu ulei de masline, dupa preferinta.

Sursa

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte