Supă cremă de porumb. O alegere excelentă când vrei să te bucuri de o masă sănătoasă!

Supă cremă de porumb

O rețetă ideală pentru serile răcoroase de toamnă și iarnă. Aduce o notă de căldură și confort în orice masă.

Acesta este un preparat culinar savuros, care combină aroma dulce și delicată a porumbului proaspăt cu texturile cremoase, obținându-se astfel o supă plină de gust. De obicei, este preparată din porumb proaspăt sau congelat, diverse legume, toate fierte și apoi mixate pentru a obține o consistență fină. Aceasta este adesea servită cu un strat de smântână deasupra, pentru a adăuga un plus de cremozitate, și decorată cu diverse condimente sau ingrediente. Aroma subtilă a porumbului se îmbină perfect cu notele ușor dulci ale legumelor adăugate, creând un echilibru perfect.

Citește și: VIDEO Care este secretul lui chef Joseph Hadad pentru un crème brulee exact ca la restaurant! Ai nevoie de doar 4 ingrediente

Supă cremă de porumb [Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețeta lui Carmen Brumă de pizza dietetică: „Are 60 de grame de proteine, este extrem de gustoasă și foarte sățioasă.”

Pentru această rețetă, vom avea nevoie de 60 de minute (timp de pregătire), respectiv 60 de minute (timp de gătire), ceea ce va duce la aproximativ 2 ore (timp total), pentru ca la final, să ne putem bucura de savoarea preparatului.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Ingrediente

- 4-5 bucăți de porumb sau 400 g porumb congelat
- 1 ceapă mare, tocată
- 2 căței de usturoi, tocați
- 2 cartofi medii, curățați și tăiați cuburi
- 1 morcov, curățat și tăiat cuburi
- 1 litru de supă de legume sau apă
- 200 ml de smântână, pentru servire
- 2-3 linguri de ulei de măsline
- Sare și piper,

după gust
- 1 linguriță de boia de ardei, opțional
- Verdeață proaspătă, pentru decor

Supă cremă de porumb [Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

Mod de preparare supă cremă

  1. Curăță ceapa, usturoiul, cartofii și morcovul, având grijă să îndepărtezi coaja. Tăie ceapa și usturoiul mărunt, astfel încât să se îmbine perfect în supă. Tăie cartofii și morcovul în cuburi mici, pentru a asigura o gătire rapidă, astfel, legumele vor deveni moi și delicioase în timpul fierberii. Dacă folosești porumb proaspăt, desprinde boabele cu un cuțit, iar dacă alegi porumb congelat, asigură-te că este decongelat complet pentru a evita adăugarea de apă suplimentară în supă.
  2. Într-o oală mare, adaugă uleiul de măsline și încălzește-l la foc mediu. Adaugă ceapa și usturoiul tocat și sotează-le timp de 2-3 minute, până devin translucide și aromate. Pune cuburile de morcov și cartof și continuă să sotezi pentru încă 5 minute.
  3. Adaugă porumbul, fie proaspăt, fie congelat, în oală, amestecând bine. Toarnă supa de legume sau apa peste legume și lasă să fiarbă. Adaugă sare, piper și, dacă dorești, boia de ardei. Lasă supa să fiarbă timp de aproximativ 15-20 de minute sau până când cartofii și morcovul sunt moi.
  4. Folosind un blender  de verticală sau un blender obișnuit, mixează supa până obții o consistență fină și cremoasă. Dacă este prea groasă, poți adăuga puțin apă sau supă pentru a obține consistența dorită. Gustă supa și ajustează condimentele, după preferințe.

Servire

Citește și: Gagea se simte atras de Criss? Antoni fierbe de gelozie: "O place!" Rebecca o pune la zid pe concurentă. Aflați ce se va întâmpla, joi, 26 septembrie, în ''Casa iubirii'', de la ora 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: "Am murit pe masa de operație, iar ce am văzut apoi e foarte diferit de ce spune biserica". Experiența tulburătoare a unei avocate care a trecut prin moarte clinică- stirilekanald.ro

  1. Toarnă supa cremă de porumb în boluri adânci, lăsând loc suficient pentru a adăuga topping-urile. Asigură-te că supa este încă caldă, iar pe fiecare porție, adaugă un strat generos de smântână deasupra, pentru o textură cremoasă, poți să incluzi și rondele de porumb fierte, fie proaspete, fie din conservă, care vor adăuga un element crocant, iar la final, completează preparatul cu verdeață proaspătă tocată, pentru un strop de prospețime. Dacă dorești să intensifici aromele, poți să adaugi un strop de piper proaspăt măcinat, pentru un gust ușor picant. Poftă bună!

Supă cremă de porumb [Sursa foto: freepik]

Îți recomandăm și rețeta de Plăcintă cu mere. Devine un desert irezistibil pentru orice iubitor de dulciuri clasice!, pentru un desert clasic, alcătuit dintr-un aluat fraged și o umplutură delicioasă de mere aromate, adesea condimentate cu scorțișoară și zahăr. Feliile de mere sunt așezate uniform în interiorul crustei, iar plăcinta este acoperită cu o crustă de aluat. Servită caldă sau la temperatura camerei, este perfectă alături de o înghețată de vanilie sau o lingură de frișcă, pentru orice ocazie.

Supă cremă de porumb [Sursa foto: freepik]



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Rețeta lui Carmen Brumă de pizza dietetică: „Are 60 de grame de proteine, este extrem de gustoasă și foarte sățioasă.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Furtuna Ashley lovește România! Bucureștiul și sudul țării, sub amenințarea unui ciclon polar. Temperaturile scad până la 15 grade: ”Vom interveni cu o alertă generală”

Ești o persoană friguroasă? Top 3 lucruri pentru persoanele care nu suportă frigul

Simay Barlas, protagonista noului serial „Inimă rebelă”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum arăta celebra actriță în urmă zece ani, la începutul carierei sale

"A dat o supărare mare și jale peste noi" Bunica lui Florin, tânărul de nici 25 de ani mort printre străini, în urma unui accident stupid, își urlă durerea