Supa cremă de roșii reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de Supă cremă de roșii. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă Supă crema de roșii, preparata exact pe gustul vostru.
Rețetă de Supă cremă de roșii
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de Supă cremă de roșii, absolut delicioasă, în doar 8 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Supă cremă de roșii este de 30 de minute
Timp de preparare – 30 de minute
Timp total – o oră
Re ț etă de Supă cremă de roșii este pentru 4 persoane
Citește și: Vrem să mâncăm sănătos, dar continuăm cu alimente toxice! La ce ar trebui să renunțăm?
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Ingrediente – Supă cremă de roșii
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 ceapă mare, tocată fin
- 2 căței de usturoi, tocați mărunt
- 1 kg de roșii coapte, curățate și tăiate în bucăți mici
- 2 căni de supă de pui sau legume (sau apă, dacă doriți)
- O jumătate de cană de smântână lichidă
- 1 linguriță de sare
- O jumătate de linguriță de piper negru proaspăt măcinat
- Oregano proaspăt (opțional)
- Brânză parmezan rasă (opțional)
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Mod de preparare - Supă cremă de roșii
Pasul 1. Încinge 2 linguri de ulei de măsline într-o oală mare, la foc mediu.
Adaugă o ceapa mare tocată și 2 căței de usturoi și lasă-le să se călească timp de 3-5 minute, sau până când devin aurii si se călesc îndeajuns de bine.Pasul 2. Adaugă 1 kilogram de roșii coapte, curățate si tăiate în bucăți mici și amestecă-le cu ceapa și usturoiul. In continuare, lasă-le să fiarbă timp de aproximativ 10-15 minute, sau până când se înmoaie și încep să elibereze sucul delicios.
Pasul 3. Adaugă 2 căni de supă de pui sau legume (sau apă) și amestecă bine. Indiferent de alegerea făcută, supa crema de roșii va avea aceeași textura delicioasa si cremoasa, așa cum ne dorim. In continuare, tot ce trebuie sa faci este sa lași supa să fiarbă timp de aproximativ 15-20 de minute, sau până când roșiile sunt foarte moi.
Pasul 4. Folosind un blender sau un mixer vertical, mixează supa până când devine cremoasă și fină. Întoarce supa înapoi în oală, pentru a continua prepararea ei.
Pasul 5. Adaugă o jumătate de cana de smântâna lichidă, 1 linguriță de sare, o jumătate de linguriță de piper și oregano proaspăt, dacă dorești, și amestecă bine.
Pasul 6. Lasă supa să fiarbă la foc mic timp de 5-10 minute, sau până când s-a încălzit bine și a început să se îngroașe. Dacă este prea groasă, adaugă puțină apă sau supă până când ajunge la consistența dorită, in caz contrar, puteți lăsa supa exact asa cum este.
Pasul 7. Servește supa fierbinte, presărată cu brânză parmezan rasă, dacă dorești sau chiar rece, cu putina smântână lichida deasupra.
Pasul 8. O supă cremă de roșii este un preparat clasic care poate fi savurat pe tot parcursul anului. Această rețetă îți va oferi o supă cremoasă, perfectă pentru a-ți încălzi inima, indiferent de sezon. Daca veți urma pașii întocmai, rețeta va ieși pe măsura așteptărilor, ba chiar mai buna.
Supa cremă de roșii este gata și se poate servi calda. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Supă cremă de broccoli, care poate fi savurată în orice sezon