Supa cremă de roșii coapte și ardei gras se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Supă cremă de roșii coapte și ardei gras.
Rețetă de Supă cremă de roșii coapte și ardei gras
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de 30 de minute
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Timp de preparare - 30 de minute
Timp total - o ora
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
- 1 kg de roșii
- 500 g de ardei gras rosu
- sare de mare
- o mana de busuioc proaspăt tocat
- ulei de măsline
- 5 căței de usturoi
- 2 linguri mare de miere
- 2 cepe
- Cimbru, opțional
- smântână
- crutoane
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Citește și: Breaking! Cine e polițistul care s-a împușcat în cap- stirilekanald.ro
Mod de preparare
- În primul și-n primul rând, tot ce trebuie să faceți este să preîncălziți cuptorul la 160-180 de grade.
- În continuare, trebuie să spălați roșiile, tăiați-le în 2-4 bucăți mari și puneți-le într-o tavă mare pe o tavă de copt. Același lucru este valabil și pentru ardeii verzi. Se toacă apoi și usturoiul și frunzele de busuioc și se amestecă cu câteva linguri de ulei și miere, în funcție de preferințe. Turnați acest amestec peste bucățile de roșii și amestecați ușor. Se presară cu sare de mare, după gust și se dă la cuptor pentru 30 de minute. Scoateți tavă și lăsați-o să se răcească puțin, apoi curățați roșiile de coajă.
- Nu aruncați conținutul din tavă de copt în care ați pregătit roșiile, pentru că în aceeași tavă și pe aceeași hârtie de copt, pregătim niște crutoane foarte gustoase. Adică luați câteva bucăți de pâine, la alegere, tăiați-le bucăți și puneți-le pe o tavă potrivită. Se da la cuptor pentru 5-7 minute și se întoarce pe cealaltă parte. Gustul crocant și parfumat se potrivește bine cu crema de roșii coapte.
- Prăjiți ușor ceapă tocată într-o tigaie de dimensiuni mai mari, apoi adăugați deasupra roșiile coapte. Adăugați 250-300 ml de apă și fierbeți la foc mic timp de 15-20 de minute. Se ia de pe foc, se adaugă totul într-un blender și se mixează până se formează o pastă cât mai netedă cu putință. Puteți adăuga mai multă apă fierbinte dacă vi se pare prea groasă, în funcție de preferințe, dacă va doriți că supă crema să fie mai subțire sau mai groasă.
- Crema de roșii coapte poate fi servită caldă sau rece, în funcție de preferințe, cu sau fără crema, dar nu trebuie neapărat servită cu crutoane crocante, de asemenea, fiind la propria alegere, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.