Supă cremă de spanac. Un gust mai sănătos și cremos, ca niciodată!

retete de gustare

Supă cremă de spanac

Supa cremă de spanac se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de supă cremă de spanac.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă supă cremă de spanac, preparata așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Supă cremă de spanac

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Brioșe cu ciocolată și mentă. Vei rămâne uimit de acest gust inedit!

Supă cremă de spanac[Sursa foto: freepik]

Citește și: Prăjitură cu cremă de lapte și glazură de ciocolată. Potrivită și pentru un eveniment festiv!

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Timp de preparare- o ora

Timp total- 2 ore

Rețeta este pentru 4 persoane

Supă cremă de spanac[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

  • 550 g de spanac
  • 350 g de cartofi
  • 2 cepe
  • 5 căței de usturoi
  • 100 g de unt
  • 2 linguri de ulei
  • Sare

supa crema de spanac
Supă cremă de spanac[Sursa foto: freepik]

  • piper negru măcinat
  • 2 L de apă fierbinte sau supă de legume
  • 1 L și jumătate de lapte
  • o legătură de pătrunjel verde proaspăt
  • 250 ml de smântână dulce pentru frișcă

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate  de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.

Acum haideți să trecem la treabă!

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

supa crema
Supă cremă de spanac[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  • În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă este să începem prin a ne ocupa de toate legumele. Așadar, vom așeza spanacul proaspăt sau congelat, în funcție de alegerea făcută, într-un bol de dimensiuni mai mari, exact așa cum este. Ulterior, vom curăța foarte bine și spăla ulterior, toți cartofii, ceapa, dar și căței de usturoi. Imediat apoi, vom tăia în cubulețe de dimensiuni potrivite sau chiar mici, cartofii, ceapa în rondele și cățeii de usturoi, îi zdrobim, pentru ca ulterior să le așezăm pe toate în boluri separate.
  • Acum vom avea nevoie de o oală de dimensiuni mai mari în care vom adăuga untul și uleiul, așteptăm inițial ca untul să se topească complet. Ulterior, adăugăm și un praf de sare în oală, după gust, și adăugăm pentru început ceapa, pe care o vom căli la foc mic timp de aproximativ 5 minute, amestecând din când în când. În momentul în care aceasta a devenit translucidă, vom adăuga și bucățele de cartofi, pentru ca ulterior să adăugăm peste toate aceste ingrediente și apa fierbinte sau supa de legume, în funcție de alegerea făcută. Lăsăm cartofii să fiarbă timp de aproximativ 10 minute, astfel încât să se înmoaie așa cum ne dorim, iar din când în când mai amestecăm în oală cu ajutorul unei linguri de lemn.

retete de ciorba
Supă cremă de spanac[Sursa foto: freepik]

  • In acest timp, vom toca și legătura de pătrunjel, cât mai mărunt cu putință, iar ulterior o adăugăm și pe ea în oală. Turnăm acum și laptele nostru, și condimentăm supa cu sare și piper negru măcinat după gust. Abia la final, vom adăuga și frunzele de spanac, pe care le vom lăsa în oală până în momentul în care ajunge conținutul la punctul de fierbere, și încă alte 5 minute apoi. După acest interval de timp, vom adăuga și smântâna dulce, și așteptăm ca supa noastră să dea în clocot, apoi stingem focul și punem cățeii de usturoi pe care i-am zdrobit în prealabil.
  • Oala se ia apoi de pe foc, iar cu ajutorul unui blender de mână, vom pasa întreaga compoziție din oală, pentru a obține supa noastră cremă de spanac. Pentru a ne asigura că toate legumele sunt pasate așa cum trebuie, putem da compoziția o dată sau de 2 ori printr-o sită, pentru ca mai apoi să revenim la blender.
  • Imediat apoi, rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete pentru masa de pranz
Supă cremă de spanac[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Supă cremă de dovleac. Perfectă pentru o zi răcoroasă!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies