Supa cremă de sparanghel se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Supă cremă de sparanghel.
Rețetă de Supă cremă de sparanghel
Rețeta delicioasă de Supă cremă de sparanghel, absolut minunata, se prepară în doar 4 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Supă cremă de sparanghel este de 30 de minute
Timp de preparare- 30 de minute
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Timp total- o oră
Rețeta de Supă cremă de sparanghel este pentru 4 persoane
Ingrediente – Supă cremă de sparanghel
- 500 g de sparanghel
- 4 cartofi
- 4 tije de țelină apio
- 3 cepe
- 500 ml de supă de legume sau apă fierbinte
- 300 ml de smântână lichidă
- 5 linguri de ulei de măsline
- Parmezan
- Sare
- piper negru măcinat
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Citește și: Ce trebuie să consume femeile pentru a fi complet hidratate. Băutura care hidratează mai bine decât apa!
Mod de preparare- Supă cremă de sparanghel
- în primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă de supă cremă de sparanghel, este să începem prin a spăla foarte bine tijele de sparanghel, de la care ulterior vom tăia baza lemnoasă.
- În continuare, odată ce am terminat cu pregătirea sparanghelului, vom trece și la cartofi. Așadar, vom începe prin a curăța cartofii de coajă, iar ulterior să îi tăiem în cubulețe de dimensiuni mai mari. Spălăm foarte bine și tijele de țelină, iar ulterior și pe aceasta o vom tăia în bucățele, însă de această dată, mai mici.
- A venit momentul să aducem o oală de dimensiuni mai mari, pe care o vom pune pe foc și în care vom adăuga puțin ulei. În momentul în care acesta s-a încins, vom ști că trebuie să punem ceapa și țelina, ingrediente pe care le vom căli până în momentul în care ceapa va deveni translucidă. Imediat apoi vom adăuga și supa de legume fierbinte sau apa fierbinte, în funcție de preferințe, dar și cartofii. Lăsăm totul pe foc mediu, timp de aproximativ 20 de minute să fiarbă, iar imediat apoi după acest interval de timp, vom adăuga și bucățile de sparanghel pe care le-am tăiat în prealabil.
- Așteptăm ca sparanghelul și cartofii să fiarbă îndeajuns de mult, iar abia apoi vom ști că este momentul să adăugăm supa noastră într-un mixer vertical sau un robot de bucătărie pentru a mărunți toate ingredientele, iar ulterior pentru a adăuga în aceasta și smântâna pentru gătit, ingrediente pe care le vom amesteca foarte bine până când se vor omogeniza. După acest pas, rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Hummus cu lipie. Potrivit pentru un mic dejun rapid!