O supa crema numai buna pentru zilele caniculare. Iata ce usor se prepara.
Ingrediente:
– 300 g gulii
– 2-3 dovlecei mai mici (circa 150 g)
– 2 cepe
– 2 linguri de faina
– 2 galbenusuri
– 2 rosii
– 80 g unt
– 1 cana smantana
–
– marar si patrunjel verde
Se curata guliile, dovleceii, ceapa, se taie bucati si impreuna cu rosiile se oparesc in 2 l de apa. Intr-o oala se incinge untul, se adauga faina, care se lasa putin sa prinda culoare, si apoi legumele oparite. Se lasa pe foc cateva minute amestecand, dupa care se inabusa cu apa in care au fost oparite legumele. Se fierbe la foc mic.
Cand sunt fierte legumele se scot si zdrobesc in blender sau se trec prin sita. Se amesteca piureul rezultat cu zeama in care au fiert, se mai fierbe totul 15-20 de minute.
La final se drege supa cu cele doua galbenusuri frecate cu smantana, se potriveste de sare si se presara verdeata tocata.
Sursa
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro