Supa de praz este atât de gustoasă şi se prepară atât de rapid încât vei vrea să o faci de mai multe ori în postul Crăciunului. Iată reţeta
Mod De Preparare
1. Se curăţă zarzavatul de supă (morcovul, ţelina şi ţelina), se spală şi se taie în bucăţi mari. Se fierb 30 minute, în 2,5 l de apă cu puţină sare.
2. Prazul se curăţă, se spală, se taie rondele şi se căleşte într-o tigaie încinsă cu ulei. Se strecoară supa de legume şi se pune din nou la fiert. Se adaugă prazul şi cartofii tăiaţi cubuleţe. Se mai lasă să fiarbă 15 – 20 minute, apoi se condimentează după gust cu sare şi piper. Se adaugă pasta de roşii şi se mai lasă câteva clocote.
3. Când se serveşte se presară verdeaţă tocată mărunt şi se prăjesc câteva felii de pâine.
sursa: retete.unica.ro