În dieta bolnavului de rinichi, se recomandă ca masa de prânz să înceapă cu o supă sau cu o ciorbă caldă, preparată în acea zi ori cel mult în seara precedentă (în general, nu sunt recomandate mâncărurile conservate sau gătite de pe o zi pe alta).
În cazul supelor şi ciorbelor, e bine să ţinem cont de câteva aspecte: ingredientele trebuie să fie bine spălate sub jet de apă şi nu în baie de apă, pentru a nu-şi diminua din proprietăţi şi vitamine, se va prefera fierberea la foc mic, pe îndelete, iar sare se
Supa de rosii cu zdrente
Ingrediente: 300 g roşii, un morcov, o rădăcină de pătrunjel, 1 frunză de ţelină, 2 linguri de iaurt, o linguriţă de zahăr, un ou, o lingură rasă de făină de grâu, pătrunjel verde, ½ ardei gas (de preferat, ardei roşu, se poate înlocui cu ardei kapia).
Mod de preparare:...............................
Află mai departe reţeta de Supa de rosii cu zdrente