Supa de roșii se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de supă de roșii.
Rețetă de Supă de roșii
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de 30 de minute
Citește și: Negresă, cunoscută ca brownie de ciocolată. Veți iubi aroma și textura acestui desert!
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Timp de preparare – 30 de minute
Timp total – o ora
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
- 1 kg și jumătate de roșii
- 250 ml de smântână pentru gătit
- 2 cepe
- 7 căței de usturoi
- 4 linguri de ulei de măsline
- 3 linguri de oțet balsamic, opțional
- Sare
- piper negru măcinat
- busuioc proaspăt sau uscat
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
- In primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă este să începem prin a coace roșiile la cuptor, pentru că acesta este secretul pentru rețeta de astăzi, astfel încât la final să vă bucurați de o supă de roșii extrem de gustoasă. Așadar, vom începe prin a tăia roșiile, pe toate, pe jumătate, pentru ca ulterior să le scoatem cotorul și să le așezăm într-o tavă de dimensiuni mai mari, de cuptor, cu partea tăiată în jos.
- Odată ce am terminat cu pregătirea roșiilor, vom tăia și ceapa, în solide din potrivite, pe care ulterior le vom așeza printre bucățile de roșii din tavă. Cățeii de usturoi se gătesc și tot la cuptor, alături de roșii și de ceapă, însă nu îi vom tăia, ci doar îi vom decoji, iar ulterior îi vom așeza rând pe rând printre roșiile și ceapa din tavă.
- Condimentăm ingredientele noastre cu sare, după gust, dar și piper negru măcinat, iar dacă dorim putem adăuga frunze de busuioc proaspăt, sau busuioc uscat. De asemenea, tot aici putem adăuga și puțin oțet balsamic, însă de asemenea acesta este un pas opțional. Stropim totul cu ulei de măsline, iar apoi amestecăm puțin în toate ingredientele noastre din tava astfel încât condimentele să ajungă pe toate acestea.
- Preîncălzim cuptorul la o temperatură de 200 °C, și introduce tava în cuptor timp de aproximativ 30 de minute. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, și vom lăsa roșiile să se răcească puțin, pentru ca ulterior să le îndepărtăm coaja.
- După ce s-au mai răcit și roșiile și le-am îndepărtat coaja, vom așeza într-o oală de dimensiuni mai mari absolut toate ingredientele, chiar și zeama acestora adunată în tavă, iar utilizând un mixer vertical, în cazul în care aveți, vom transforma totul într-o supă cremă de roșii. Cu toate acestea, dacă nu dețineți un mixer, puteți utiliza și un robot de bucătărie.
- Odată ce toate ingredientele noastre au fost mărunțite, tot ce ne-a rămas de făcut este să adăugăm și smântâna pentru gătit peste acestea, iar ulterior să continuăm să mai amestecăm puțin până când toată compoziția este omogenă, iar după acest pas, tot ce ne-a rămas de făcut este să servim supa noastră, pentru că rețeta este gata. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.