Acesta reteta de supa de spanac este gustoasa si este perfecta dupa perioada sarbatorilor de iarna.
Ingrediente
1 kg piept de vaca, o ceapa, 500 g spanac, o lingurita faina, ulei, smantana, o lingura unt, 2 oua, usturoi, sare, 5 felii paine.
Mod de preparare
Pieptul se pune la fiert in apa cu sare. Se spumeaza des si se fierb bine. Spre sfarsit se adauga ceapa taiata marunt si se mai fierbe pana ce carnea de pe oase este moale.
Spanacul se caleste in ulei sau unt, se adauga faina si usturoiul zdrobit, se subtiaza cu cateva linguri cu supa. Se toarna peste spanac supa strecurata. Se curata oasele de carnea care se taie cubulete si se adauga in supa. Galbenusurile se amesteca bine cu smantana, se subtiaza cu supa si se lasa sa mai dea un clocot. Feliile de paine se taie in cubulete, se stropesc cu unt topit si se rumenesc in cuptor.
Se servesc la fiecare portie de supa.
Ingrediente
1 kg piept de vaca, o ceapa, 500 g spanac, o lingurita faina, ulei, smantana, o lingura unt, 2 oua, usturoi, sare, 5 felii paine.
Se spumeaza des si se fierb bine. Spre sfarsit se adauga ceapa taiata marunt si se mai fierbe pana ce carnea de pe oase este moale. Spanacul se caleste in ulei sau unt, se adauga faina si usturoiul zdrobit, se subtiaza cu cateva linguri cu supa. Se toarna peste spanac supa strecurata. Se curata oasele de carnea care se taie cubulete si se adauga in supa. Galbenusurile se amesteca bine cu smantana, se subtiaza cu supa si se lasa sa mai dea un clocot.
Feliile de paine se taie in cubulete, se stropesc cu unt topit si se rumenesc in cuptor. Se servesc la fiecare portie de supa.