Varza fiarta este un balsam pentru mucoasele iritate, cu conditia sa fie consumata exclusiv, pe parcursul catorva zile. Efectul e dublu: pe langa calmarea durerilor stomacale, slabiti si cateva kilograme.
Ingrediente: 600 g varza, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 1 radacina de telina, 3-4 morcovi, 1 pastarnac, o gulie, 750 g cartofi, 2 linguri ulei de rapita (sau floarea-soarelui), sare, piper, 1 litru de apa.
Mod de preparare
Se curata frunzele exterioare ale verzei, se taie capatana in doua si i se scoate cotorul. Se spala, se zvanta, se taie in fasii cam de 2 cm.
Se curata cartofii, se spala, se taie in cubulete. Se calesc toate in ulei fierbinte, impreuna cu ceapa si usturoiul. Se sareaza, se pipereaza, se adauga apa si se pune oala la fiert.
Peste 10 minute, se pune si varza si se lasa la fiert pana se inmoaie toate zarzavaturile, fara ca sa se sfarame cartofii.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro