Supa Minestrone se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Supă Minestrone.
Rețetă de Supă Minestrone
Rețeta delicioasă de Supă Minestrone, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Supă Minestrone este de o oră
Timp de preparare - o oră
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Timp total - 2 ore
Rețeta de Supă Minestrone este pentru 4 persoane
Ingrediente – Supă Minestrone
- 300 g de ceafă de porc
- 3 linguri de bulion
- 600 ml de sos de roșii
- 4 L de apă
- 300 g de mazăre
- 300 g de fasole boabe
- 300 g de varză tocată
- 6 căței de usturoi
- 3 morcovi
- 2 ardei grași
- o rădăcină de țelină
- 3 tulpini verzi de țelină
- 4 cepe
- 300 g de bacon
- 200 ml de ulei de măsline
- cimbru uscat
- frunze de dafin
- Sare
- piper negru măcinat
- pătrunjel proaspăt
- 100 g de paste tubulare
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Citește și: Bomboane Raffaello. Speciale pentru iubitorii de nucă de cocos!
Mod de preparare- Supă Minestrone
- în primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de supă Minestrone, este să începeți prin a toca în cubulețe mai mici, ceafa de porc, dar și ceapa, tulpinile și rădăcina de țelină, morcovii și ardeiul gras.
- În continuare vom avea nevoie de o oală de dimensiuni mai mari pe care o vom pune pe aragaz, la foc mediu, în care vom adăuga ulei, iar momentul în care s-a încins, vom adăuga toate ingredientele pe care le-am tăiat mai devreme, și le vom căli timp de aproximativ 10 minute până în momentul în care observăm că, carnea va deveni crocantă, iar legumele se vor înmuia.
- A venit momentul să adăugăm în oală și usturoiul pe care l-am zdrobit în prealabil, o linguriță rasă de sare și una de piper negru măcinat, și mai lăsăm preparatul pe foc timp de aproximativ un minut, pentru ca ulterior să adăugăm în oală și 2 linguri de bulion, timp în care vom amesteca continuu pentru a nu se prinde de oală.
- Vom lăsa legumele să fiarbă timp de aproximativ 2 minute, pentru ca ulterior să adăugăm și sucul de roșii, frunzele de dafin, după preferințe, o crenguță de cimbru uscat, condimente pe care le vom amesteca până când se vor încorpora cu bulionul. Abia apoi vom adăuga și 4 L de apă călduță, și vom lăsa să dea în clocot pentru ca abia apoi să adăugăm și varza pe care am tocat-o în prealabil, mazărea pe care am scurs-o bine și lăsăm totul pe foc să fiarbă la foc mediu, timp de aproximativ 30 de minute.
- După acest interval de timp, vom adăuga în oală și fasolea și vom mai lăsa să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 10 minute, pentru ca ulterior să o condimentăm cu sare, după gust, și să adăugăm pătrunjel verde proaspăt tocat mărunt, iar rețeta de astăzi este gata de servit, odată ce îi adăugăm și pastele, pe care le-am fiert separat, într-o oală în care am adăugat apă și sare, al dente. Astfel, după ce acest pas a fost făcut, rețeta de astăzi chiar este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Supă de roșii Gazpacho. Una dintre cele mai răcoritoare!