Ti-e pofta de un desert bun! Incearca aceste savarine in forma de briose!
Ingrediente:
6 oua
130 grame zahar
100 grame pesmet
3-4 linguri de faina
o sticluta rom
siropul (200 grame zahar, 300 ml apa, 100 ml rom)
pentru ornat frisca si tort jelee rosu
Batem albusurile spuma impreuna cu zaharul, un praf de sare si esenta de rom, apoi adaugam galbenusurile, pesmetul si
Ungem cu ulei formele de briose si umplem formele. Dam savarinele la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Nu deschidem deloc usa cuptorului. Lasam sa se raceasca in forma.
Intre timp pregatim siropul: incalzim apa si topim zaharul, iar cand luam de pe foc adaugam si romul. Savarinelor le taiem la 1/3 cate un capacel, apoi insiropam bine bine si dam la frigider vreo 2-3 ore. Intre timp pregatim frisca.
Daca mai e cazul mai insiropam savarinele, altfel le umplem cu frisca si ii punem capac. Deasupra punem tort jelee.
Sursa
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro