Impreuna cu un program constant de sport, o alimentatie echilibrata si un bun control al stresului, aceste alimente sunt un aliat de nadejde in sezonul rece.
Merisoare – pot fi consumate ca atare, sub forma de suc sau adaugate in salate si preparate culinare. Sucul de merisoare ne protejeaza tractul urinar de infectii. Aceste fructe sunt bogate in antioxidanti si polifenoli, cu beneficii la nivelul sistemului cardiovascular si se pare ca au si proprietati antitumorale. Varianta fructelor liofilizate poate fi folosita in salate, datorita gustului acrisor, iar sosul de merisoare ajuta la digestia eficienta a carnii rosii.
Se gasesc in supermarket la raioanele de fructe congelate, in forma lor liofilizata sau deshidratate. Merisoarele contin antocianina, proantocianidina, fenoli, terpene si acizi organici.
Gutui – sunt fructe care rezista foarte bine in sezonul rece, foarte bogate in vitamina C. Se pot consuma ca atare, se pot coace sau se pot folosi in mancaruri gatite. Sunt foarte bogate in pectina si contribuie la buna functionare a sistemului digestiv.
Cartofi dulci – sunt o sursa ideala de energie in sezonul rece, fiind foarte bogati in vitamina A, fibre si amidon pentru energie. Au un impact moderat asupra glicemiei, in ciuda faptului ca au un gust dulce, absolut delicios. Combinati cu ardei si spanac verde sunt o sursa excelenta de vitamine si minerale, menite sa ne intareasca organismul. Si sunt deliciosi in salate, ca garnituri pe langa peste si carne slaba de pasare ori consumati ca o gustare energizanta inainte de sport.
Broccoli – bogat in fibre, vitamina C, beta-caroten, folati si potasiu, aceasta planta este valoroasa la mesele principale in sezonul rece. Cu numai 20 de kcal pe portie, broccoli contribuie la mentinerea starii de satietate, ne ajuta sa slabim si este o excelenta sursa de fibre. Poate fi folosit in supe-crema, in salate sau ca garnitura.
Semintele de dovleac – sunt o sursa excelenta de zinc, substanta esentiala pentru sanatatea pielii si pentru refacere neuromusculara.
De asemenea, contin grasimi sanatoase si fibre, ceea ce face sa fie o excelenta gustare sau binevenite in salate.
Citeste continuarea AICI.
Merisoare – pot fi consumate ca atare, sub forma de suc sau adaugate in salate si preparate culinare. Sucul de merisoare ne protejeaza tractul urinar de infectii. Aceste fructe sunt bogate in antioxidanti si polifenoli, cu beneficii la nivelul sistemului cardiovascular si se pare ca au si proprietati antitumorale.
Varianta fructelor liofilizate poate fi folosita in salate, datorita gustului acrisor, iar sosul de merisoare ajuta la digestia eficienta a carnii rosii. Se gasesc in supermarket la raioanele de fructe congelate, in forma lor liofilizata sau deshidratate. Merisoarele contin antocianina, proantocianidina, fenoli, terpene si acizi organici.
Gutui – sunt fructe care rezista foarte bine in sezonul rece, foarte bogate in vitamina C. Se pot consuma ca atare, se pot coace sau se pot folosi in mancaruri gatite.
Sunt foarte bogate in pectina si contribuie la buna functionare a sistemului digestiv.
Cartofi dulci – sunt o sursa ideala de energie in sezonul rece, fiind foarte bogati in vitamina A, fibre si amidon pentru energie. Au un impact moderat asupra glicemiei, in ciuda faptului ca au un gust dulce, absolut delicios. Combinati cu ardei si spanac verde sunt o sursa excelenta de vitamine si minerale, menite sa ne intareasca organismul.
Si sunt deliciosi in salate, ca garnituri pe langa peste si carne slaba de pasare ori consumati ca o gustare energizanta inainte de sport.
Broccoli – bogat in fibre, vitamina C, beta-caroten, folati si potasiu, aceasta planta este valoroasa la mesele principale in sezonul rece. Cu numai 20 de kcal pe portie, broccoli contribuie la mentinerea starii de satietate, ne ajuta sa slabim si este o excelenta sursa de fibre.
Poate fi folosit in supe-crema, in salate sau ca garnitura.
Semintele de dovleac – sunt o sursa excelenta de zinc, substanta esentiala pentru sanatatea pielii si pentru refacere neuromusculara. De asemenea, contin grasimi sanatoase si fibre, ceea ce face sa fie o excelenta gustare sau binevenite in salate.
Citeste continuarea AICI. Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro