Superstitii de Sfanta Filofteia! Ce este INTERZIS sa faci astazi, 7 decembrie

Superstitii de Sfanta Filofteia! Ce este INTERZIS sa faci astazi, 7 decembrie
Superstitii de Sfanta Filofteia! Ce este INTERZIS sa faci astazi, 7 decembrie

Sora indepartata a Sfantului Ilie, Mucenita Filofteia este praznuita in fiecare an pe 7 decembrie. Considerata ocrotitoarea copiilor, a tinerilor şi a fetelor pe care le ajuta sa se casatoreasca, de sfanta Filofteia, spune traditia populara, nu se folosesc obiecte ascutite in casa.

Batranii satelor spun ca nici painea nu e bine s-o taiem cu cutitul in aceasta zi: se rupe cu mana, pentru a avea spor şi sanatate. De asemenea, ea mai este numita şi "aducatoarea de ploi", fiind considerata o sora indepartata a Sfantului Ilie. Scrierile teologice consemneaza mai multe procesiuni cu moaştele Sfintei pe timp de seceta, iar traditia spune ca prin mijlocirea ei in fata lui Dumnezeu a plouat, iar roadele au fost bogate.

Traditii si obiceiuri de Craciun! Vezi ce ti se intampla daca versi vin pe masa in ziua de Craciun!

Impartea bucate şi haine saracilor

Cu toate acestea, tanara fecioara nu se oprea din infaptuirea binelui comunitar şi le impartea saracilor şi flamanzilor hainele ei şi mancarea pe care mama vitrega i-o dadea ca sa o duca la tarina tatalui ei.

Afland de actiunile ei şi vazand ca le impartea saracilor, tatal ei este biruit de manie şi uitand dragostea parinteasca, s-a pornit asupra ei, ca totdeauna, apucand-o de cosite ca sa o bata pana ce se va linişti. Dar, nemaifiind stapan pe el, a aruncat in ea cu toporul pe care-l avea la brau şi, lovind-o, a ranit-o la un picior. Iar din aceasta rana, sfanta, care avea 12 ani, a murit pe loc.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Sursa



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Actrita din „Tablou de familie” traieste pe picior mare! Cat plateste chiria lunara Gökçe Bahadır, pentru vila de lux in care locuieste alaturi de sotul sau

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies