Superstiţii de Sfântul Nicolae

Superstiţii de Sfântul Nicolae
Superstiţii de Sfântul Nicolae

Sfântul Nicolae este sărbătorit de creştini în fiecare an pe data de 6 decembrie. În multe locuri din ţară s-au păstrat şi astăzi tradiţiile, obiceiurile şi superstiţiile de Sfântul Nicolae.

Potrivit tradiţiei, în seara de 5 decembrie toţi copiii îl aşteaptă pe Moş Nicolae, care le va lăsa daruri în ghetuţe. Potrivit tradiţiei, copiii cuminţi primesc daruri, iar cei care au fost neascultători pe timpul anului primesc câte o nuieluşă pentru a-i atenţiona să fie cuminţi.

Superstiţii de Moş Nicolae

În data de 6 decembrie este obligatoriu să ningă, deoarece tradiţia spune că Moşul îşi în această zi îşi scutură barba şi astfel începe să ningă.

Dar dacă nu ninge înseamnă că Sfantul Nicolae a întinerit.

În alte regiuni din ţară, fetele se adună în ajunul sărbătorii pentru a face plăcinte, iar seara, la ora nouă fix, flăcăii năvălesc peste ele şi petrecerea începe, astfel mai devreme.

Superstiţii de Moş Nicolae în lume

În Germania, Moş Nicolae, care este văzut ca un bătrân care poartă un sac în spate şi o nuieluşă în mână.

Pe lângă ghetuţe, copiii pregătesc în ajun o scrisoare în care îşi aştern toate dorinţele şi lasă afară câţiva morcovi pentru caii moşului. Se mai spune că Moş Nicolae are cu el o carte în care a trecut toate faptele copiilor, bune sau rele. Dacă n-au fost cuminţi, copiii primesc nuieluşe, cartofi sau cărbuni. În unele regiuni din Germania, copiii se costumează în Moş Nicolae şi colindă casele vecine, pentru a primi dulciuri.

Copiii din Franţa, în ajun, lasă pentru Moş Nicolae un pahar de vin, iar pentru măgăruşul lui morcovi şi puţin zahăr. În ziua de 6 decembrie, ei primesc ciocolată, turtă dulce, fructe şi trimit scrisori rudelor pentru a le ura sărbători fericite. Îndeosebi în regiunile din estul Franţei, cei mici ştiu că Moş Nicolae vine călare pe un măgăruş, alături de Pere Fouettard (Moş Nuieluşă), înveşmântat în negru.

Dacă Moş Nicolae lasă daruri copiilor buni, Pere Fouettard este cel care-i mustră pe copiii care n-au fost cuminţi, cu o nuieluşă.



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Prăjitură cu nucă şi cremă de ness - Un deliciu de Moş Nicolae

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies