Superstitii romanesti despre noroc: ce sa faci ca sa ai noroc

Superstitii romanesti despre noroc: ce sa faci ca sa ai noroc
Superstitii romanesti despre noroc: ce sa faci ca sa ai noroc

Exista o multime de superstitii romanesti despre noroc, asa ca ne-am gasit sa-ti spunem ce trebuie sa faci ca sa ai noroc.

Inca din cele mai vechi timpuri au existat superstitii romanesti despre noroc. Acestea sunt convingeri care au ajuns sa se perpetueze de-a lungul anilor si care pot actiona chiar la nivel de subconstient, sub forma de automatisme.

Superstitii romanesti despre noroc: Potcoava

Potcoava este considerata un talisman aducator de noroc, care te poate scapa de toate relele. Pentru a beneficia de puterea ei maxima, trebuie sa o asezi deasupra usii de la intrare.

In acest fel, se spune ca vei avea mai mult noroc. Este obligatoriu ca potcoava sa fie asezata cu capetele in sus. De asemenea, daca iti doresti sa ai noroc cu carul, trebuie sa urmezi un ritual: ia potcoava in mana dreapta, scuipa unul dintre capete si apoi pune-ti o dorinta. Arunca apoi potcoava peste umarul stang si nu te uita unde a cazut.

Superstitii romanesti despre noroc: Trifoiul cu patru foi

Trifoiul cu patru foi este foarte important pentru romani. Se spune ca un trifoi cu patru foi gasit pe strada iti va aduce noroc un an intreg. Trebuie sa stii ca fiecare frunza a trifoiului are o semnificatie aparte: sanatate, dragoste, faima si bogatie. Tine trifoiul intr-un loc sigur, unde sa nu poata fi gasit de nimeni.

Superstitii romanesti despre noroc: Aduna bani marunti

Daca vrei sa ai mai multi bani si sa atragi averea, trebuie sa respecti o regula simpla: aduna monedele intr-un borcan pe care trebuie sa-l tii in bucatarie langa o paine intreaga infasurata intr-un stergar alb. Pastreaza asa timp de trei saptamani si vei vedea cum incep sa apara venituri suplimentare.

Superstitii romanesti despre noroc: Bani in buzunar de ziua ta si de Revelion

Pentru a avea noroc anul intreg, trebuie ca ziua ta si Revelionul sa te gaseasca cu bani in buzunar. De asemenea, aceste zile sunt momente prielnice pentru a inaugura o noua pusculita, de preferat in forma de purcel sau closca.

Superstitii romanesti despre noroc: Inelul unei femei casatorite

Atunci cand iti doresti sa ti se implineasca neaparat o dorinta, fa rost de verigheta unei femei casatorite.

Pune-o pe inelarul de la mana stanga, invarte de trei ori si asteapta ca dorinta ta sa devina realitate.

Superstitii romanesti despre noroc: Haine imbracate pe dos

Se spune ca vei avea mare noroc atunci cand iti imbraci hainele si lenjeria intima pe dos, din gredeala. Pentru a-ti pastra norocul, trebuie sa ramai la fel intreaga zi. In plus, aceste haine te pot feri de farmece si deochi.

Superstitii romanesti despre noroc: Buburuzele

Firave si micute, buburuzele sunt aducatoare de noroc la romani. Atunci cand se aseaza in palma ta se spune ca un mare noroc va veni peste tine.



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Top superstitii de An Nou. Ce sa faci si ce sa nu faci ca sa iti mearga bine la anul

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Medana, mesaj tăios pentru Larisa Uță și cei doi copii ai lui Alin Oprea: "Nu mai are copii care să îl susțină? și ce? O fac eu, cu copiii mei"

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies