Superstitii si obiceiuri de Ignat 2016. Din vremurile intunecate ale precrestinismului a ramas obiceiul ca la sfarsitul anului sa faci sacrificii. La noi, romanii, ritualul taierii porcului are loc la 20 Decembrie, de Ignat.
Superstitii si obiceiuri de Ignat 2016. De unde vine acest obicei? In vechime oamenii au observat ca pana in preajma solstitiului de iarna, Soarele isi “pierde puterea”. Astfel, precrestinii sacrificau un animal, de obicei un porc, pentru a oferi sangele sau Soarelui, ca sa se intremeze. Nu este exclus ca in vremurile de demult sa fi fost sacrificati chiar oameni; la noi exista zicala „Ignatul are randuit sa moara negresit un om de ziua sa” ceea ce ar putea fi o urma a ancestralului ritual de sacrificiu uman.
Invatatura lui Arsenie Boca despre POST: "Cu trupul nu putem trata decat prin post"!
Superstitii si obiceiuri de Ignat 2016. Ritualul taierii porcului a atras dupa sine si multe superstitii; dintre care cea care face pronosticuri asupra felului in care va fi iarna: daca splina porcului e groasa – iarna va fi grea, cu geruri si zapezi mari; daca splina este subtire – iarna va fi mai blanda.
Prajitura de POST fara COACERE! Este ieftina, rapida, perfecta pentru Postul Craciunului
Superstitii si obiceiuri de Ignat 2016. In unele zone, dupa taierea porcului, se face o crestatura in forma de cruce pe ceafa lui, pentru ca – se spune – pe acolo ii iese sufletul. In ziua de Ignat nu se munceste, in afara celor trebuitoare pregatirii porcului.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Rugaciunea de acasa in timpul Postului Craciunului! Spune-o si iti va merge bine