Verifica intotdeauna lista ingredientelor de pe orice aliment pe care alegi sa-l consumi.
Iata cateva mancaruri care au un continut ridicat de zahar.
Sos pentru paste
Au un gust apetisant, nu dulce, dar multe sosuri pentru paste din comert au intre 6 si 12 grame de zahar in fiecare borcan. Este exact cantitatea pe care o obtii dintr-o prajitura cu ciocolata.
Batoane cu cereale
Majoritatea batoanelor cu cereale contin sirop de porumb, zahar brun, miere, sirop de zahar brun, dextroza si fructoza.
Unele au strat de iaurt sau ciocolata, ceea ce ridica aportul de zaharuri – intre 8 si 12 grame la fiecare baton.
Iaurt cu fructe
Iaurtul este foarte benefic, plin de calciu si proteine, dar chiar si cel comercializat ca fiind fara zaharuri adaugate pot avea intre 17 si 33 de grame de zahar – echivalentul a 2 cupe de inghetata de ciocolata.
Atunci cand mergi la cumparaturi, verifica ingredientele cu atentie sau cumpara iaurt simplu si adauga fructe proaspete.
Fructe la conserva
Mandarinele si portocalele la conserva au un sirop ce contine aproximativ 39 de grame de zahar. Scurge aceste sirop si clateste fructele sau – mult mai simplu – consuma fructe proaspete.
Iata cateva mancaruri care au un continut ridicat de zahar.
Sos pentru paste
Au un gust apetisant, nu dulce, dar multe sosuri pentru paste din comert au intre 6 si 12 grame de zahar in fiecare borcan. Este exact cantitatea pe care o obtii dintr-o prajitura cu ciocolata.
Batoane cu cereale
Majoritatea batoanelor cu cereale contin sirop de porumb, zahar brun, miere, sirop de zahar brun, dextroza si fructoza.
Unele au strat de iaurt sau ciocolata, ceea ce ridica aportul de zaharuri – intre 8 si 12 grame la fiecare baton.
Iaurt cu fructe Iaurtul este foarte benefic, plin de calciu si proteine, dar chiar si cel comercializat ca fiind fara zaharuri adaugate pot avea intre 17 si 33 de grame de zahar – echivalentul a 2 cupe de inghetata de ciocolata. Atunci cand mergi la cumparaturi, verifica ingredientele cu atentie sau cumpara iaurt simplu si adauga fructe proaspete.
Fructe la conserva Mandarinele si portocalele la conserva au un sirop ce contine aproximativ 39 de grame de zahar. Scurge aceste sirop si clateste fructele sau – mult mai simplu – consuma fructe proaspete.
Sursa:
Curademiere.ro Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro