Aceasta mamaliga in straturi este o adevarata bomba culinara. Este foarte delicioasa si destul de consistenta. Cu asa mancare la pranz, nimeni nu va ramane flamand. De ceva timp, gospodinele din Romania cauta tot mai des o reteta simpla, delicioasa, ce contine produse traditionale. Iata cum se prepara „Taci si inghite”!
Taiati cubulete mici afumatura de porc, apoi o prajiti in putin ulei. Amestecati si lasati 5 minute la prajit, pana devine aurie. Puneti laptele la fiert intr-o cratita, adaugati sarea si cand este aproape de fierbere adaugati malaiul si amestecati cu o lingura de lemn. Cand mamaliga a inceput sa se ingroase micsorati focul si lasati la foc mic 20 de minute, amestecati periodic. Cand se desprinde usor de peretii vasului inseamna ca mamaliga este gata.
Luati mamaliga de pe foc si adaugati smantana si amestecati bine cu lingura. Intr-o tava (diametrul 20 cm) puneti primul strat 1/3 din mamaliga si nivelati bine, apoi adaugati jumatate din cantitatea de branza telemea, data prin razatoare si jumatate din cantitatea de branza ricotta, la fel data prin razatoare. Repartizati uniform 1/3 de afumatura.
Citeste continuarea aici.