Află din rândurile următoare care este rețeta de șalău la cuptor a lui chef Joseph Hadad.
Chef Joseph Hadad este foarte activ în mediul online, acolo unde împărtășește cu urmăritorii săi cele mai gustoase rețete ale diferitelor preparate, fie că vorbim despre fel principal, garnitură sau desert.
Rețeta de șalău cu legume la cuptor a lui chef Joseph Hadad
Ingrediente:
- 1,6 kg șalău de Dunăre;
- 2 ardei kapia;
- 1 ardei gras galben;
- 2 fire de țelină apio;
- 10 bucăți usturoi;
- 3 fire de ceapă verde:
- 2 cepe shallot (sau ceapă roșie);
- 6-7 fire oregano proaspăt (sau oregano uscat);
- 20 bucăți măsline fără sâmburi;
- 7-8 roșii uscate mai mari;
- un cartof mare;
- o lămâie;
- sare și piper;
- ulei de măsline.
Mod de preparare:
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Chef Joseph Hadad a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.
„ 1. Feliați rondele cartoful, lămâia, ceapa shallot, ceapa verde, tijele de țelină.
2. Încingeți niște ulei și prăjiți cartofii pe o parte și pe cealaltă, asezonați cu sare, până când sunt maro auriu. Scoateți-i apoi pe o tavă.
3. Puneți apoi legumele pe rând la călit în același ulei: usturoiul, ardeii, oregano, ceapa verde, tijele de țelină, roșiile uscate, ceapa shallot, asezonați cu sare și piper, puneți măslinele, lămâia și amestecați. Gătiți până când legumele se înmoaie puțin si se rumenesc.
4. Între timp tăiați coada, aripioarele și dorsala peștelui, apoi încrestați-l adânc pe o parte. Asezonați cu sare și piper.
5. Puneți legumele peste cartofi și așezați peștele pe acest pat de legume cu partea încrestată în exterior.
6. Turnați peste pește ulei de măsline și masați bine, în interior și între crestele peștelui. Tot în interior puneți câteva felii de lămâie și oregano.
7. Dați la cuptorul preîncălzit cu minim 30 de minute înainte la 190C, pentru 45 de minute. Poftă bună! ”, a scris chef Joseph Hadad pe pagina sa de Instagram.