Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul, sărbătoare MARE pentru creștinii ortodocși. Ce este INTERZIS cu desăvârşire în această zi!

Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul, sărbătoare MARE pentru creștinii ortodocși. Ce este INTERZIS cu desăvârşire în această zi!
Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul, sărbătoare MARE pentru creștinii ortodocși. Ce este INTERZIS cu desăvârşire în această zi!

Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul, sărbătoare MARE pentru creștinii ortodocși. Ce este interzis cu desăvârşire în această zi!

Peste câteva zile, românii vor avea o nouă sărbătoare importantă. În calendarul creștin ortodox, pe data de 29 august este trecută tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul, o zi în care sunt interzise mai multe activități. Acest praznic este ultimul din anul bisericesc în curs. Noul an bisericesc va începe pe 1 septembrie. 

Capul Sfântului Ioan Botezătorul are o istorie aparte. Acesta a fost tăiat la ordinul lui Irod, după ce Ioan l-a mustrat pentru relațiile sale cu femeile, nelegitime și imorale.

Capul lui Ioan Botezătorul a fost de trei ori pierdut și de trei ori aflat. Dincolo de această legendă fascinantă, există câteva superstiții populare mai apropiate vremurilor noastre pe care le respectă foarte mulți români, în special la sate.

În ziua de 29 august nu e bine să te cerți cu nimeni și nici sî împrumuți cu bani. Dacă vrei să ajuți pe cineva, oferă mai degrabă lucruri care pot fi de ajutor precum îmbrăcăminte sau mâncare.

Joi, când are loc acest praznic, este interzis să folosești cuțitul. Conform unei credințe populare, în această zi e bine să rupi orice cu mâna, în semn de respect față de momentul religios despre care se face amintire.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Tot în popor se vorbea despre începerea unui post de la cruce până la cruce, adică până pe 14 septembrie când are loc o altă importantă sărbătoare, și anume Înălțarea Sfintei Cruci.

Se spune că acest post este unul de curățire și de prihănire în special a celor care au comis omoruri ori alte păcate la fel de grave.

Citeste si: SĂRBĂTOARE MARE astăzi! Cui trebuie să spui ”LA MULȚI ANI!”

Citeste si: Previziuni ÎNFRICOȘĂTOARE despre un cutremur MARE făcute de Maria Ghiorghiu. "Cu durere în suflet vă apun că..."

Din moaștele Sfântului Ioan Botezătorul se mai păstrează astăzi o parte a capului la Mănăstirea Dochiariu din Sfântul Munte, o altă parte la Geamia Mare din Damasc, una la muzeul Top Kapi din Constantinopol, parte a maxilarului la Mănăstirea Stavronikita, tot la Sfântul Munte și alte fragmente la Mănăstirile Iviron, Pantokratoros și Sfântul Pantelimon din Sfântul Munte.



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Oferă un restart vieții tale la orice vârstă. 5 aspecte importante care te vor ajuta în această călătorie

Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV

Jador, dat de gol de Bogdan Mocanu! Ce a făcut cu o seară înainte să anunțe că devine tătic?!

Pe Dan Bordeianu îl știe o tară întreagă, însă cine este sora lui, Oana Sorescu și cu ce se ocupă: "Aveam răutăcisme și gelozii"

8 arome naturale pe care să le adaugi în apă și beneficiile acestora

Rezultate simulare Evaluare Națională 2025. 64% dintre elevi au luat note de peste 5 la Limba și literatura română

Mesaj RO-Alert pe DN1! Breaking news


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies