Pe pagina de Facebook dedicata Manastirii Prislop, maicutele ofera credinciosilor retete de post gatite direct la Manastire.
Ingrediente
300 g taietei lati (fara ou in perioada postului)
100 g pesmet
80 g zahar
1/4 lingurita scortisoara
2 linguri ulei (sau unt)
Portii: 3-4
Preparare: Se pun taieteii la fiert in apa cu putina sare.
Se fierb conform instructiunilor de pe pachet. Într-o tigaie larga se incinge o lingura ulei si se adauga pesmetul. Se prajeste la foc mediu (la inceput) si amestecand tot timpul. Dupa ce vedeti ca pesmetul incepe sa se rumeneasca usor, dati focul la mic si continuati sa prajiti pana e rumen (nu va opriti din amestecat). Cand pesmetul e rumen (dureaza cam 5 minute), adaugati zaharul si scortisoara si amestecati.
Mutati pesmetul intr-o farfurie. Strecurati taieteii si adaugati peste ei restul de ulei. Amestecati. Adaugati pesmetul cu zahar si amestecati. Serviti cald. Pofta buna!
Sursa
Ingrediente
300 g taietei lati (fara ou in perioada postului)
100 g pesmet
80 g zahar
1/4 lingurita scortisoara
2 linguri ulei (sau unt)
Portii: 3-4
Preparare: Se pun taieteii la fiert in apa cu putina sare.
Se fierb conform instructiunilor de pe pachet. Într-o tigaie larga se incinge o lingura ulei si se adauga pesmetul. Se prajeste la foc mediu (la inceput) si amestecand tot timpul. Dupa ce vedeti ca pesmetul incepe sa se rumeneasca usor, dati focul la mic si continuati sa prajiti pana e rumen (nu va opriti din amestecat). Cand pesmetul e rumen (dureaza cam 5 minute), adaugati zaharul si scortisoara si amestecati.
Mutati pesmetul intr-o farfurie. Strecurati taieteii si adaugati peste ei restul de ulei. Amestecati. Adaugati pesmetul cu zahar si amestecati. Serviti cald. Pofta buna!
Sursa Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro