Află din rândurile următoare care este rețeta de tăiței a Gabrielei Cristea.
Gabriela Cristea pregătește de zor cele mai gustoase preparate pentru familia sa. De data aceasta, vedeta a gătit o supă delicioasă cu tăiței de casă. Vedetele acestui preparat sunt fără doar și poate tăițeii de casă, care îi dau supei un gust delicios ca la mama acasă.
Rețeta de tăiței de casă a Gabrielei Cristea
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ingrediente:
- 130 de gram de făină;
- două ouă;
- un praf de sare.
Mod de preparare:
Gabriela Cristea a explicat, pas cu pas, modul de preparare al tăițeilor.
„ Am recipientul în care o să fac coca pentru tăiței. Am aici 125 de grame de făină la care pun două oră mici și adaug și un praf zdravăn de sare. Prima dată amestec bine cu furculița până încorporez cât mai multă făină. Nu pun foarte multă făină de la început pentru că nu vreau să fie tare aluatul nostru. Mai bine să trebuiască să mai pun făină ulterior. Desfac aluatul și cred că mai trebuie un strop de făină. Mai iau puțină și încep să amestec în mână. De 50 de ori număr eu și atunci aluatul este perfect. Îl mai ung bine cu făina care a rămas în interior și îl mai las să se liniștească vreo 5-10 min. După aproximativ 10 minute, după ce s-a odihnit coca noastră, înfăinăm bine blatul de lucru și ne apucăm să întindem foaia. Pentru asta vă trebuie un sucitor și eu încep prin a întinde coca cu mâna. De fiecare dată când simțiți că s-ar putea să se lipească, puneți făină și nu vi se va mai lipi coca în felul acesta. De aici vă luptați cu coca până când întindeți o foaie mare și foarte subțire. Ne-a ieșit o foaie de tăițel imensă pe care o las să se mai odihnească câteva minute pe blat, înainte să o rulez și să o tai. O împachetăm bine-bine și ne apucăm să o tăiem. Ideea este că tăițeii trebuie tăiați foarte subțiri. Tăiem și îi punem la uscat. Tăițeii se fac primii în momentul în care vă apucați de supă și până când terminați supa, tăițeii se usucă suficient. Înainte de a pune tăițeii în supă, vă sfătuiesc să îi cerneți pentru că în felul acesta nu puneți toată făina sau excesul de făină în ciorbă. Nu se fierbe mai mult de 3-4 minute. Poftă bună !”, a spus Gabriela Cristea pe Facebook.