Mai multe țări din Uniunea Europeană au revenit la starea de urgență în urma creșterii numărului de infectări cu noul coronavirus.
Încă o țară din UE a decis să implementeze stare de urgență! Numărul infectărilor cu noul coronavirus crește considerabil de la o zi la alta, iar rata de vaccinare este mult prea mică, arată ultimele date oficiale.
Astfel, Letonia a declarat luni stare de urgenţă sanitară la nivel naţional pentru o perioadă de trei luni, după ce au fost înregistrate numere record de îmbolnăviri cu COVID-19. Oficialii au hotărât că orice angajat din sectorul de stat trebuie să primească ambele doze de vaccin până pe 15 noiembrie.
Vaccinarea populaţiei din această țară este la unul dintre cele mai scăzute niveluri din Uniunea Europeană. Conform ultimelor date, numărul contaminărilor zilnice este de peste o mie în Letonia, cu 1,9 milioane de locuitori, înregistrând o rată de răspândire mai mare decât cea constatată la începutul anului.
Citeste si: Vaccinarea anti-Covid, obligatorie pentru medici și profesori! Țara care a luat această decizie
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Vaccinarea împotriva Covid-19 va fi obligatorie!
Persoanele care nu au schema completă de vaccinare nu vor avea acces în supermarketuri şi doar magazinele esenţiale vor fi deschise pe parcursul weekendului, potrivit Medical Express.
Așadar, toţi cetăţenii letoni vor avea posibilitatea de a lucra de acasă, dacă acest lucru este posibil: „Vă rog să evitaţi adunările, să nu faceţi vizite şi să reduceţi pe cât posibil contactele”, a scris premierul Krisjanis Karins pe Twitter.
De asemenea, unitățile sanitare din Letonia sunt suprasolicitate și deja nu mai fac față numărului mare de persoane infectate: „Suntem obligaţi să refuzăm alţi pacienţi cu diagnostice care nu le pun viaţa în pericol. Echipajele medicale de urgenţă nu pot răspunde la toate apelurile”, a declarat Karlis Racenis, preşedintele unei asociaţii de tineri medici, în cadrul unei conferinţe de presă.
Rata de vaccinare în Letonia este de 48%, însemnând persoane care au primit ambele doze, una dintre cele mai scăzute rate de vaccinare din toată Uniunea Europeană după Bulgaria, România şi Croaţia.