Tarta cu afine congelate se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Tartă cu afine congelate.
Rețetă de Tartă cu afine congelate
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 4 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de 30 de minute
Citește și: Spaghete cu sos de roșii, parmezan și măsline verzi. Deliciul Italiei în propria bucătărie!
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citește și: Spaghete cu sos de roșii, parmezan și măsline verzi. Deliciul Italiei în propria bucătărie!
Timp de preparare - 40 de minute
Timp total - o oră și 10 minute
Rețeta este pentru 6 persoane
Ingrediente
- 200 g de afine congelate
- 200 g de zahăr granulat
- 100 ml de ulei
- 200 ml de suc de portocale proaspăt stors
- 100 ml de zeamă de lămâie proaspăt stoarsă
- 300 g de făină
- un pliculeț de praf de copt
- o linguriță rasă de bicarbonat
- sare
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care,
Mod de preparare
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă, este să preîncălzit cuptorul la o temperatură de 180 °C. Vom avea nevoie tot acum și de o tava de cuptor dreptunghiulară, pe care vom așeza hârtie de copt.
- Separat într-un bol de dimensiuni mai mari vom amesteca cu mixerul sau cu o lingură de lemn zahărul și uleiul bun, timp de aproximativ 2 minute, moment în care vom turna apoi tot în acest amestec și sucul de portocale dar și zeama de lămâie, amestecând pentru ca toate ingredientele să se omogenizeze. Odată ce am făcut acest lucru, vom adăuga și făina, însă treptat, fiind cernută în prealabil alături cu pliculețul de praf de copt, bicarbonatul, dar și sarea după gust. Amestecăm până în momentul în care toată compoziția este cât mai omogenizată cu putință.
- În continuare, compoziția obținută se va turna în tava de cuptor, iarăși cu ajutorul unei spatule o vom nivela astfel încât să ajungă pe toată suprafața sa, într-un stat cât se poate de egal și uniform. Acum a venit momentul să luăm și afinele noastre congelate și să le presărăm deasupra aluatului cât mai uniform cu putință, însă nu să le înfigem.
- Desertul nostru se va introduce în cuptorul preîncălzit la 180 °C fierbe timp de aproximativ 40 de minute. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și desertul nostru din tavă, abia după ce s-a răcit complet, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.