O reteta de tarta care se realizeaza simplu, fara coacere. Avem nevoie de ingrediente de calitate si de rabdare.
Ingrediente
Pentru blat
100 gr unt
300 gr biscuiti pettit beure
1/2 cani ciocolata rasa mare
praf de sare
2 ling zahar pudra
Pentru crema
2 banane mari
1 lingura suc de lamaie
1 cutie lapte condensate (200 ml)
3 linguri zahar
200
ml frisca, smantana pentru frisca
3 foi gelatin (5 gr)
ciocolata pentru décor
Mod de preparare
Untul il topim si il lasam sa se raceasca
Intre timp macinam biscuitii sau ii zdrobim bine si ii amestecam cu zaharul pudra si cu ciocolata razuita mare. Se pot folosi fulgi de ciocolata.
Cand untul este caldut, inca ,turnam peste biscuiti si amestecam bine. Intr-o forma de tort
cu pereti detasabili punem biscutiii si formam baza tartei. Apasam bine biscuiti atat pe fundul formei cat si pe margini atat cat putem ridica marginile. Dam la frigider.
Punem foile de gelatina la inmuiat in putina apa.
Laptele condensate impreuna cu zaharul il punem la incalzit si cand este cald, dar nu fierbe luam foile de gelatina din apa si le dizolvam in laptele condensate. Puteti adauga arome de tot felul aici.
Cand s-a dizolvat toata gelatina lasam sa se racoreasca.
Bananele le curatam si le taiem rondele intr-un bol. Punem peste ele sucul de lamaie si le amestecam in asa fel incat sa ajunga suc peste toate ca sa nu se oxideze si le asezam peste baza din frigider.
Cand laptele condensate este caldut adaugam smantana pentru frisca si omogenizam. Gustati daca mai trebuie zahar. Cei care au incercat retetele mele stiu ca nu sunt foarte dulci si pentru cine iubeste
desertul foarte dulce mai trebuie sa adauge zahar.
Turnam peste banane si dam la frigider pentru 12 ore.
Desfacem forma, asezam tava pe un platou si decoram cu ciocolata.
Sursa
Ingrediente
Pentru blat
100 gr unt
300 gr biscuiti pettit beure
1/2 cani ciocolata rasa mare
praf de sare
2 ling zahar pudra
Pentru crema
2 banane mari
1
lingura suc de lamaie
1 cutie lapte condensate (200 ml)
3 linguri zahar
200 ml frisca, smantana pentru frisca
3 foi gelatin (5 gr)
ciocolata pentru décor
Mod de preparare
Untul il topim si il lasam sa se raceasca
Intre timp macinam biscuitii sau ii zdrobim bine si ii amestecam cu zaharul pudra si cu ciocolata razuita mare. Se pot folosi fulgi de ciocolata.
Cand untul este caldut, inca ,turnam peste biscuiti si amestecam bine. Intr-o forma de tort cu pereti detasabili
punem biscutiii si formam baza tartei. Apasam bine biscuiti atat pe fundul formei cat si pe margini atat cat putem ridica marginile. Dam la frigider.
Punem foile de gelatina la inmuiat in putina apa.
Laptele condensate impreuna cu zaharul il punem la incalzit si cand este cald, dar nu fierbe luam foile de gelatina din apa si le dizolvam in laptele condensate. Puteti adauga arome de tot felul aici.
Cand s-a dizolvat toata gelatina lasam sa se racoreasca.
Bananele le curatam si le taiem rondele intr-un bol. Punem peste ele sucul de lamaie si le amestecam in asa fel incat sa ajunga suc peste toate ca sa nu se oxideze si le asezam peste baza din frigider.
Cand laptele condensate este caldut adaugam smantana pentru frisca si omogenizam. Gustati daca mai trebuie zahar. Cei care au incercat retetele mele stiu ca nu sunt foarte dulci si pentru cine iubeste desertul foarte dulce mai trebuie sa adauge zahar.
Turnam
peste banane si dam la frigider pentru 12 ore.
Desfacem forma, asezam tava pe un platou si decoram cu ciocolata.
Sursa Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro