Acest desert este simplu, insa decadent. Are o baza crocanta, o umplutura delicioasa si dulce si biscuiti deasupra.
Ingrediente
Pentru baza
14-g unt nesarat, moale
75g zahar farin
125g zahar brun light
1 ou mediu, batut
1 lingurita de extracr de vanilie
210g faina
Trei sferturi de lingurita bicarbonat de sodiu
Jumatate de lingurita de sare
175g ciocolata cu lapte, tocata
Pentru umplutura
200ml smantana pentru frisca
250g mascarpone
100g zahar
Jumatate lingurita extract de vanilie
Decor
12 biscuiti Oreo
Biscuiti Oreo macinati
Fulgi sau bucatele spiralate de ciocolata
Mod de preparare
1. Preincalzeste cuptorul la 170 de grade si unge o tava de tarta cu unt.
2. Folosind un mixer cu maner, bate bine untul si zaharul pana cand obtii un amestec moale si cremos.
3. Mixeaza ouale si vanilia, apoi adauga in amestecul de zahar.
4. Incorporeaza faina, bicarbonatul si sarea, apoi combina. La final, adauga ciocolata tocata si framanta aluatul.
5. Preseaza bine aluatul in tarta cu ajutorul mainilor si coace timp de 16-18 minute. Lasa la racit complet.
6. Dupa ce s-a racit, bate impreuna smantana, mascarpone, zaharul si vanilia timp de 2-3 minute, pana cand s-a ingrosat considerabil si are consistenta de mousse.
7. Scoate blatul din tava si umple-l cu crema. Adauga biscuitii oreo si presara biscuiti sfaramati si ciocolata.
sursa
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro