Tarta cu brânză cu mucegai și ardei, la cuptor se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Începând cu aluatul fraged, care se topește delicat în gură, și până la umplutura bogată și aromată, fiecare mușcătură din această tartă este o călătorie prin universul gusturilor fine. Brânza cu mucegai adaugă profunzime, iar ardeii proaspeți oferă o notă subtilă de dulce.
Urmând
Rețetă de Tarta cu brânză cu mucegai și ardei, la cuptor
Rețeta delicioasă de Tarta cu brânză cu mucegai și ardei, la cuptor, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Tarta cu brânză cu mucegai și ardei, la cuptor este de 30 de minute
Citește și: Diferența dintre pandișpan și chec. Cele două delicii culinare explorate în detaliu
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Timp de preparare- o oră
Timp total- o oră și 30 de minute
Rețeta de Tarta cu brânză cu mucegai și ardei, la cuptor este pentru 4 persoane
Ingrediente – Tarta cu brânză cu mucegai și ardei, la cuptor
Ingrediente pentru aluat
- 300 g de făină
- 2 ouă
- 3 linguri de unt
- 4 linguri de apă rece
- Sare
ingrediente pentru umplutură
- 3 ardei grași roșii
- 250 g de carne de porc sau pui, prăjită în prealabil
- 2 cepe
- 250 g de brânză cu mucegai
- 3 ouă
- 100 g de smântână
- 5 linguri de lapte
- Chimen
- sare
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare- Tarta cu brânză cu mucegai și ardei, la cuptor
- In primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de tartă cu brânză cu mucegai și ardei, la cuptor, este să începeți prin a pregăti aluatul pentru tartă. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care, pentru început vom adăuga făina, iar ulterior și ouăle, untul, la temperatura camerei, apa, dar și sare după gust. Astfel, vom începe să frământăm toate ingredientele adăugate direct cu mâinile până când vom observa că am obținut un aluat cât se poate de moale, și care să nu rămână pe mâini. În cazul în care încă este destul de lipicios, mai putem adăuga un praf de făină astfel încât să se frământe cu ușurință. Odată obținut aluatul pentru tarta noastră, acesta se va introduce în frigider.
- În continuare, ne vom ocupa de prepararea cremei. Odată ce carnea noastră de porc sau de pui, în funcție de preferințe, a fost prăjită, vom tăia în cubulețe mai mici, iar în ceea ce privește ardeii grași, dar și cepele, pe acestea le vom tăia julien, brânza cu mucegai se va sfărâma sau se va da pe răzătoare, iar ulterior vom amesteca cu ardei și cu ceapa. Separat, într-un bol de dimensiuni mai mari vom bate ouăle cu smântâna și cu laptele, dar vom adăuga și un praf de sare, după gust, compoziție care se va lăsa deoparte momentan până în momentul în care vom întinde aluatul pentru tartă.
- După acest interval de timp în care aluatul nostru a mai stat la frigider, îl vom scoate și îl vom întinde pe o suprafață plată pe care am presărat făină în prealabil, iar apoi cu ajutorul unui sucitor îl vom aduce la o formă rotundă, pentru a se potrivii pentru tava noastră de tartă specială, tavă pe care am uns-o cu ulei și am presărat puțină făină în prealabil. Așezăm apoi aluatul nostru în tava rotundă de tartă, tăiem marginile în exces, și înțepăm din loc în loc aluatul cu ajutorul unei furculițe.
- Imediat apoi, peste tartă noastră vom adăuga un strat din carnea pe care am prăjit-o, apoi altul cu ardei și brânza cu mucegai, iar la final deasupra, vom adăuga ouăle pe care le-am bătut cu smântână dar și cu laptele. Deasupra presărăm chimen și așezăm din loc în loc câteva fâșii de ardei gras roșu, iar tava se va introduce apoi în cuptorul preîncălzit la 200 °C timp de aproximativ 40 de minute sau până când vom observa că se rumenește.
- După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și preparatul din tavă, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.