Tarta cu brânză dulce și mere caramelizate se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de tartă
Rețetă de tartă cu brânză dulce și mere caramelizate
Rețeta delicioasă de tartă cu brânză dulce și mere caramelizate, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de tartă cu brânză dulce și mere caramelizate este de 45 de minute
Timp de preparare - O oră
Timp total - o oră și 45 de minute
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Rețeta de tartă cu brânză dulce și mere caramelizate este pentru 6 persoane
Ingrediente – tartă cu brânză dulce și mere caramelizate
ingrediente pentru tartă
- 250 g de făină
- 100 g de unt rece
- 100 g de zahăr granulat
- un praf de sare
- o esență de vanilie
- câteva linguri de apă rece
ingrediente pentru umplutura de brânză
- 800 g de brânză proaspătă de vaci
- 5 ouă întregi, la temperatura camerei
- 10 linguri de zahăr granulat
- 150 ml de lapte, la temperatura camerei
- 5 linguri de amidon
- 2 esențe de vanilie
- o linguriță de scorțișoară
ingrediente pentru garnitura de mere caramelizate
- 10 linguri de zahăr
- 50 g de unt, la temperatura camerei
- o linguriță de scorțișoară
- 5 mere, după preferințe
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.
Mod de preparare - tartă cu brânză dulce și mere caramelizate
- în primul și în primul rând virgule tot ce trebuie să facem pentru prepararea tartei cu brânză dulce și mere caramelizate, este să începem prin a pune făina într-un bol de dimensiuni mai mari. B în continuare, amestecat făina cu praful de sare, dar și cu zahărul, iar odată ce acestea s-au incorporat, vom adăuga peste și untul rece, care se va fărâmița, cu ajutorul unei furculițe, cât mai bine cu putință în făină. La final, amestecul trebuie să aibă un aspect asemănător cu cel al nisipului. Abia atunci vom adăuga și o esență de vanilie, dar și apa rece, astfel încât tot aluatul să se lege uniform, timp în care vom frământa din ce în ce mai repede. B odată obținut aluatul dorit, îl vom aduna într-o bilă de aluat, îl vom uni folia și îl vom pune în frigider timp de aproximativ 20 de minute.
- În acest interval de timp, vom preîncălzi și cuptorul la 180 °C.
- De asemenea, tot acum ne vom ocupa și de pregătirea umpluturii de brânză. Vom pune brânza proaspătă de vaci într-un bol de dimensiuni mai mari, alături de restul ingredientelor menționate în secțiunea “ingrediente pentru umplutura de brânză”, mai exact, ouăle, zahărul virgula amidonul, esența de vanilie, scorțișoara, dar și laptele. Toate aceste ingrediente se amestecă împreună pentru a se omogeniza uniform, perioadă în care puteți folosi blenderul de mână, dacă dețineți unul, pentru a obține o cremă cât mai bine cu putință.
- În continuare, vom întinde aluatul cu sucitorul, pe o suprafață plată pe care am presărat în prealabil făina. În continuare, vom așeza aluatul în tava noastră rotundă, cu fundul detașabil, acoperind astfel fundul formei, dar și formând o bordură de aproximativ 5 cm înălțime. În tavă deasupra vom adăuga și crema de brânză pregătită. Tava se va introduce în cuptorul preîncălzit la 180 °C, timp de aproximativ 40 de minute, pentru că întreaga compoziție să devină aurie și făcută și la mijloc. După acest interval de timp, vom scoate tarta din cuptor, și o vom așeza într-un loc cât mai răcoros cu putință pentru a se răci la temperatura camerei. După acest interval de timp o vom scoate și din tavă.
- În acest interval de timp ne vom pregăti de prepararea garniturii de mere caramelizate. Așadar, vom începe prin a curăța merele, însă păstrând coaja, îndepărtăm doar semințele acestora. Merele se taie în felii aproximativ de 5 mm, cât mai egale cu putință. În continuare vom avea nevoie de o oală de dimensiuni mai mari, în care vom carameliza zahărul, peste care vom adăuga și merele dar și untul pe care le vom amesteca ușor astfel încât caramelul să ajungă pe toată suprafața lor. Astfel, după foarte puțin timp se va forma un sirop în care merele vor începe să fiarbă și se vor înmuia. Acela este momentul în care trebuie să îndepărtăm oala de pe foc în regulă iar ulterior feliile de mere să le așezăm deasupra tartei noastre delicioase. Siropul care a rămas, se va pune înapoi pe foc și se va adăuga în acesta și puțină scorțișoară vom aștepta să dea în clocot, amestecând continuu, îngroșându-se pe parcurs. Odată ajunși în acest punct, îl vom turna deasupra prăjiturii, iar rețeta este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.