Tarta cu brânză și smochine deasupra se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Tarta
Rețetă de Tarta cu brânză și smochine deasupra
Rețeta delicioasă de Tarta cu brânză si smochine deasupra, absolut minunata, se prepară în doar 8 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Tarta cu brânză și smochine deasupra este de 40 de minute
Timp de preparare – 40 de minute
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Timp total – o ora si 20 de minute
Rețeta de Tarta cu brânză și smochine deasupra este pentru 4 persoane
Citește și: Tort cu ciocolată și alune. Potrivit pentru orice ocazie specială!
Ingrediente – Tarta cu brânză și smochine deasupra
- 200 g de faina
- 100 g de unt, rece
- 300 g de smochine
- 3 oua
- 250 ml de smântână lichida
- 100 g de gorgonzola
- sare
- piper negru măcinat
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare - Tarta cu brânză și smochine deasupra
- Pregătiți tarta pentru baza. Cerneți făina într-un bol și amestecați cu un praf de sare. Adăugați untul și frământați rapid cu vârful degetelor până se sfărâma. Se adaugă o lingură de apă rece și se frământă. Atenție însă! În funcție de tipul de făină folosit, poate fi necesar să adăugați încă 1 lingură și o jumătate de cană de apă.
- În cele din urmă, ar trebui să se formeze un aluat uniform, suplu, care să se desprindă de pe pereții vasului. Formați aluatul într-o bilă, acoperiți cu folie de plastic și puneți la frigider pentru aproximativ 30 de minute.
- Când timpul se apropie de sfârșit, preîncălziți cuptorul la 190°C.
- Scoateți aluatul și întindeți-l într-un disc cu o grosime de 5 mm și o lungime potrivită pentru suprafață tăvii utilizate. Așezați foaia pe formă de tarta pregătită și apăsați ușor pentru a modela și îndepărta excesul. Înțepați fundul aluatului cu o furculiță din loc în loc, pentru a nu se umflă în cuptor.
- Pune formă de tort la frigider pentru încă 15 minute. Apoi scoateți și coaceți timp de 15 minute. Atenție însă! Pentru a va asigura că blatul de tarta se va coace uniform, puneți peste aluat o hârtie de copt și câteva „greutăți” (boabe de fasole).
- Scoateți tavă de tarta din cuptor, scoateți greutatea pusă și foaia de copt și lăsați fundul să se răcească puțin.
- Între timp, batem ouăle cu smântână lichidă, puțină sare și piper negru măcinat. Așezați feliile de gorgonzola pe fundul prăjiturii și întindeți deasupra amestecul de ou și smântână. Așezați deasupra smochinele în jumătăți.
- Reveniți la cuptor și lăsați timp de aproximativ 40 de minute sau până când amestecul de ouă se întărește. Lăsăm tarta să se răcească puțin după acest interval de timp, apoi scoatem din formă și așezăm pe un platou, iar rețeta este gata. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Cheesecake cu jeleu de mango. Un desert răcoritor și savuros!