Tarta cu caise se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Tartă cu caise.
Rețetă de Tartă cu caise
Rețeta delicioasă de Tartă cu caise, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Tartă cu caise este de 20 de minute
Timp de preparare - 40 de minute
Timp total - o oră
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Rețeta de Tartă cu caise este pentru 4 persoane
Ingrediente – Tartă cu caise
Ingrediente pentru aluat
- 200 g de unt rece
- 2 ouă, la temperatura camerei
- 100 g de zahăr granulat
- 250 g de făină
- în praf de sare
ingrediente pentru umplutură
- 15 caise coapte
- 3 linguri de zahăr granulat
- câteva afine
- un ou
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate
Citește și: Clătite umplute cu carne. Un desert transformat în preparat gătit!
Mod de preparare - Tartă cu caise
- în primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de tartă cu caise, este prin a începe să tăiați bucățele potrivite untul rece, pe care ulterior, într-un bol de dimensiuni mai mari îl vom amesteca cu ouăle bătute cu furculița în prealabil, zahărul, praful de sare, dar și făina. Toate aceste ingrediente se amestecă bine și se omogenizează astfel încât la final să obținem o minge din aluat, pe care o vom introduce la frigider timp de cel puțin 30 de minute, după ce am învelit-o într-o folie alimentară.
- În continuare, ne vom ocupa și de prepararea umpluturii. Așadar, începem prin a spăla caisele sub un jet rece de apă, ulterior le vom șterge și le vom tăia în sferturi sau în jumătăți, în funcție de preferințe, dar și de mărimea acestora, dacă sunt mai mici sau mai mari.
- Acum a venit momentul să pregătim și tava noastră de cuptor, motiv pentru care în aceasta vom adăuga o hârtie de copt și vom preîncălzit totodată și cuptorul la o temperatură de 190 °C.
- Acum că aluatul nostru a stat puțin în frigider, îl vom scoate și vom așeza pe o suprafață plată pe care am presărat în prealabil făină, suprafață pe care vom întinde aluatul nostru cu ajutorul unui sucitor, astfel încât să obținem o formă rotundă de aluat. Atenție însă! La această rețetă nu este nevoie ca forma să fie perfect rotundă, motiv pentru care noi doar o vom întinde, și nu o vom decupa sub nici o formă.
- În mijlocul acestei forme rotunde, vom începe să așezăm caisele noastre, circular, lăsând liberă o margine de aproximativ 2 cm, la ochi. Motivul pentru care vom lăsa o dimensiune mai mare la margine, este pentru că ulterior odată ce am așezat fructele noastre, marginea se va ridica, iar din loc în loc se va plia ușor deasupra acestora. Peste caise, putem adăuga și câteva afine, dacă dorim. Ulterior, marginea se va unge cu un ou bătut în prealabil, peste care vom presăra, Atât pe margine, cât și pe toată suprafața parte, zahăr granulat, din belșug, dar și după preferințe.
- Tava se va introduce în cuptorul preîncălzit la 190 °C, timp de aproximativ 40 de minute. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și tarta noastră din tavă, și o vom lăsa la răcorit apoi o vom transfera pe un platou, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Ruladă Pavlova cu gem de cireșe. Nu uita să o decorezi cu smochine!