Tarta cu căpșune reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de tartă cu căpșune. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă tartă cu căpșune, preparată exact pe gustul vostru.
Rețetă de Tart ă cu căpșune
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de tartă cu căpșune, absolut delicioasă, în doar 7 pași simpli!
Timp de pregătire – o oră
Timp de preparare – 20 minute
Timp total – o oră și 20 minute
Porții – 8 persoane
Ingrediente – Tart ă cu căpșune
Ingrediente pentru tart ă
- o cană și jumătate de făină
- o jumătate de cană de unt rece, tăiat cubulețe
- un sfert de cană de zahăr granulat
- un gălbenuș de ou (la temperatura camerei)
- 1-2 linguri de apă rece
Ingrediente pentru umplutura de cremă
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
- o cană și un sfert de lapte (la temperatura camerei)
- un sfert de cană de zahăr granulat
- 2 gălbenușuri de ou (la temperatura camerei)
- 2 linguri de amidon de porumb
- o linguriță de esență de vanilie
Ingrediente pentru topping
- 2 cești de căpșune proaspete, feliate
- o jumătate de cană de zahăr granulat
- o lingură de apă
De menționat este faptul că această cantitate
Citește și: Rețetă de Înghețata cu căpșune și sos de ciocolată, un desert clasic, perfect pentru orice ocazie
Mod de preparare - Tart ă cu căpșune
Pasul 1. În primul și-n primul rând, într-un bol mare, vom combina o cană și jumătate de făină, cu un sfert de cană de zahăr granulat. Imediat apoi, adăugați și o jumătate de cană de unt răcit, tăiat cubulețe, iar apoi folosiți degetele pentru a încorpora untul în amestecul de făină până seamănă cu firimiturile. Abia apoi este timpul să adăugați gălbenușul de ou (la temperatura camerei) și 1-2 linguri de apă rece, pe care le veți amesteca până când se formează aluatul.
Pasul 2. În continuare, întindeți aluatul pe o suprafață presărată cu făina, până când are grosimea dorită. Din aluatul obținut, vom forma un cerc mare, potrivit pentru tava noastră pe care o vom folosi pentru a coace tarta. Cercul din aluat se rulează pe un sucitor, apoi îl așezăm cu grijă, direct în tava de cuptor. Cu o furculiță înțepăm fundul aluatului, din loc în loc.
Pasul 3. A venit momentul să preîncălziți cuptorul la 190 de grade Celsius, iar tava se introduce la cuptor, timp de 15-20 de minute sau până devin maro auriu. Ulterior, tava se scoate din cuptor și se lasă deoparte să se răcească.
Pasul 4. Acum vom pregăti crema noastră delicioasă pentru tartă. Așadar, vom avea nevoie de o oală medie, în care vom amesteca o cană și un sfert de lapte, un sfert de cană de zahăr granulat, 2 gălbenușuri de ou (la temperatura camerei), 2 linguri de amidon de porumb și o linguriță de esență de vanilie. Amestecul se gătește la foc mediu, amestecând constant, până când se îngroașă și dă în clocot.
Pasul 5. Odată ce a dat în clocot, vom scoate crema de pe foc și o vom turna într-un bol, pe care îl vom acoperi cu folie de plastic, apăsând folia de plastic pe suprafața cremei pentru a preveni formarea unei coji. Răciți crema la frigider pentru cel puțin 30 de minute sau până simțiți că s-a răcit.
Pasul 6. În ceea ce privește topping-ul, vom avea nevoie de 2 cești de căpșune proaspete, pe care le vom felia, apoi le vom pune într-un bol în care se află și o jumătate de cană de zahăr granulat, împreună cu o lingură de apă. Amestecăm astfel încât zahărul să ajungă pe suprafața căpșunelor, iar apoi îl lăsăm deoparte.
Pasul 7. După acest interval de timp, scoateți tava din cuptor și turnați crema răcită în tartă. Aranjați apoi căpșunele feliate deasupra cremei și introduceți tarta la frigider pentru cel puțin 30 de minute.
Tarta cu căpșune este gata și se poate servi. Poftă bună!
Citește și: Leacuri bătrânești care te pot ajuta să te lași de fumat