Tartă cu căpșune. Un gust acrișor și răcoritor!

retete de gustare

Tartă cu căpșune

Tarta cu căpșune se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de tartă cu căpșune.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă tartă cu căpșune, preparata așa cum se cuvine. 

Rețetă de Tartă cu căpșune

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 8 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora 

Citește și: Supă cremă de usturoi. O adevărată delicatesă!

Tartă cu căpșune[Sursa foto: freepik]

Citește și: Melcișori cu cremă de cacao. Absolut delicioși!

Timp de preparare - o ora 

Timp total - 2 ore 

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Rețeta este pentru 6 persoane 

retete pentru desert
Tartă cu căpșune[Sursa foto: freepik]

Ingrediente  

 Ingrediente pentru tartă 

  • 300 g făină 
  • 150 g unt  
  • sare  
  • 150 g zahăr pudră 
  • 2 oua 
  • coaja de la o lămâie 
  • boabe de fasole uscată 

Ingrediente pentru cremă 

  • o esență de vanilie 
  • 550 ml lapte 
  • 50 g unt 
  • 7 ouă  
  • 200 g zahăr granulat 
  • sare  
  • 50 g amidon de porumb 

Tartă cu căpșune[Sursa foto: freepik]

Ingrediente pentru sirop 

  • 150 ml apă 
  • 150 g zahăr granulat 
  • zeama de la o lămâie 

Ingrediente pentru decor 

Citește și: Fetele se întorc împotriva Virginiei! „Se crede superioară față de noi!”. Aflați de ce a fost pusă la zid concurenta în „Casa iubirii” joi, 19 septembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere- stirilekanald.ro

  • frunze de mentă, opțional 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

tarta cu capsune
Tartă cu căpșune[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare  

  • În primul rând, ne vom ocupa de prepararea tartei. În consecință, vom avea nevoie de un robot de bucătărie pentru a amesteca 300 de grame de făină, 150 de grame de unt tăiat în cubulețe mici la temperatura camerei și sare, după cum dorim. Începem cu robotul de bucătărie și mixăm până când amestecul este omogen. După aceea, vom adăuga 150 de grame de zahăr pudră, un ou întreg (la temperatura camerei) și coaja de la o lămâie care a fost rasă înainte. Începem robotul de bucătărie la un nivel mic și frământăm amestecul până când obținem o bucată de aluat potrivită. 
  • După ce facem o bucată de aluat, o punem pe o suprafață plată, o presăm puțin, apoi punem aluatul într-o folie alimentară și îl punem în frigider pentru cel puțin o jumătate de oră. 
  • După această perioadă de timp, vom scoate aluatul de la frigider, îl vom scoate din folia alimentară, îl vom presăra cu făină pe o suprafață plată și vom începe să-l întindem cu un sucitor. Vom pune aluatul pe sucitor și apoi în tava de tartă după ce am obținut dimensiunea potrivită. Înainte de a pune mijlocul aluatului în tavă, folosim sucitorul pentru an elimina stratul suplimentar de aluat de pe margini. Vom înțepa aluatul cu o furculiță în diferite locuri, iar pentru a-l cântări, vom pune hârtie de copt și câteva boabe de fasole uscată peste el. Se va pune tava în cuptor pentru aproximativ douăzeci de minute la o temperatură de 180 de grade Celsius. După douăzeci de minute, vom scoate tava de la cuptor pentru a îndepărta boabele de fasole și hârtia de copt. Apoi, vom introduce tava din nou în cuptor pentru încă zece minute. 
  • Acum este momentul să ne ocupăm de prepararea siropului delicios pe care îl vom unge în cele din urmă căpșunele. În consecință, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni adecvate în care vom adăuga 150 de mililitri de apă și 150 de grame de zahăr granulat și vom aștepta ca acestea să se topească. Vom amesteca din când în când cu o spatule, apoi vom adăuga zeama unei lămâi. Îl lăsăm să se reducă timp de câteva minute, apoi transferăm conținutul într-un bol mai mic. 

Tartă cu căpșune[Sursa foto: freepik]

  • Ne vom ocupa și de prepararea cremei. În consecință, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni adecvate în care vom adăuga o esență de vanilie, 550 de mililitri de lapte și 50 de grame de unt. Pentru a fierbe conținutul, puneți oala pe aragaz la foc mediu. Apoi, luați-o de pe foc și lăsați-o deoparte. 
  • În continuare, vom avea nevoie de două boluri de dimensiuni mici pentru a separa gălbenușul și albușul de la 7 ouă. Se adaugă 200 de grame de zahăr granulat și sare într-un bol cu gălbenușuri. Vom folosi un tel pentru a amesteca ingredientele până când obținem o culoare galben deschis. Apoi, vom adăuga 50 de grame de amidon de porumb și vom continua să amestecăm pentru a se omogeniza. 

Tartă cu căpșune[Sursa foto: freepik]

  • Acum vom turna treptat amestecul nostru (lapte, unt și vanilie) într-un bol și vom continua să amestecăm. În consecință, vom pune toată amestecarea într-o oală de dimensiuni adecvate și o vom pune pe aragaz la foc mediu. Amestecați conținutul cu telul până când obțineți o consistență mai groasă. În acest moment, îl putem scoate de pe foc și îl putem pune într-un bol care trebuie acoperit cu folie alimentară. Se pune la frigider pentru două ore. 
  • Vom scoate apoi atât tava, cât și crema din frigider și vom începe să asamblăm desertul nostru delicios. Vom turna crema în tava cu blat de tartă și vom nivela-o cu o spatule. Apoi, vom adăuga căpșunele proaspete, pe care le-am tăiat în jumătăți înainte, deasupra. Vom unge căpșunele cu siropul preparat cu o pensulă și apoi vom pune tarta la frigider pentru aproximativ patru ore. După această perioadă de timp, scoatem tarta din frigider și, dacă dorim, punem câteva frunze de mentă deasupra. Apoi, rețeta este gata! 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

tarta cu vanilie
Tartă cu căpșune[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Supă cremă de usturoi. O adevărată delicatesă!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Cheloo de la Paraziții, antreprenor de succes! Cum a încasat aproape 1 milion de euro din afaceri

Astăzi, de la ora 20:00, în serialul ”Totul pentru familia mea”, difuzat la Kanal D Șoc total pentru Asiye

Moldo și Rebecca, apropieri la piscina din „Casa iubirii”! Cum a reacționat Antoni la imaginile cu cei doi concurenți

Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare


Cookies