Tarta cu căpșune se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de tartă cu căpșune.
Rețetă de Tartă cu căpșune
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 8 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Supă cremă de usturoi. O adevărată delicatesă!
Citește și: Melcișori cu cremă de cacao. Absolut delicioși!
Timp de preparare - o ora
Timp total - 2 ore
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Rețeta este pentru 6 persoane
Ingrediente
Ingrediente pentru tartă
- 300 g făină
- 150 g unt
- sare
- 150 g zahăr pudră
- 2 oua
- coaja de la o lămâie
- boabe de fasole uscată
Ingrediente pentru cremă
- o esență de vanilie
- 550 ml lapte
- 50 g unt
- 7 ouă
- 200 g zahăr granulat
- sare
- 50 g amidon de porumb
Ingrediente pentru sirop
- 150 ml apă
- 150 g zahăr granulat
- zeama de la o lămâie
Ingrediente pentru decor
- frunze de mentă, opțional
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
- În primul rând, ne vom ocupa de prepararea tartei. În consecință, vom avea nevoie de un robot de bucătărie pentru a amesteca 300 de grame de făină, 150 de grame de unt tăiat în cubulețe mici la temperatura camerei și sare, după cum dorim. Începem cu robotul de bucătărie și mixăm până când amestecul este omogen. După aceea, vom adăuga 150 de grame de zahăr pudră, un ou întreg (la temperatura camerei) și coaja de la o lămâie care a fost rasă înainte. Începem robotul de bucătărie la un nivel mic și frământăm amestecul până când obținem o bucată de aluat potrivită.
- După ce facem o bucată de aluat, o punem pe o suprafață plată, o presăm puțin, apoi punem aluatul într-o folie alimentară și îl punem în frigider pentru cel puțin o jumătate de oră.
- După această perioadă de timp, vom scoate aluatul de la frigider, îl vom scoate din folia alimentară, îl vom presăra cu făină pe o suprafață plată și vom începe să-l întindem cu un sucitor. Vom pune aluatul pe sucitor și apoi în tava de tartă după ce am obținut dimensiunea potrivită. Înainte de a pune mijlocul aluatului în tavă, folosim sucitorul pentru an elimina stratul suplimentar de aluat de pe margini. Vom înțepa aluatul cu o furculiță în diferite locuri, iar pentru a-l cântări, vom pune hârtie de copt și câteva boabe de fasole uscată peste el. Se va pune tava în cuptor pentru aproximativ douăzeci de minute la o temperatură de 180 de grade Celsius. După douăzeci de minute, vom scoate tava de la cuptor pentru a îndepărta boabele de fasole și hârtia de copt. Apoi, vom introduce tava din nou în cuptor pentru încă zece minute.
- Acum este momentul să ne ocupăm de prepararea siropului delicios pe care îl vom unge în cele din urmă căpșunele. În consecință, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni adecvate în care vom adăuga 150 de mililitri de apă și 150 de grame de zahăr granulat și vom aștepta ca acestea să se topească. Vom amesteca din când în când cu o spatule, apoi vom adăuga zeama unei lămâi. Îl lăsăm să se reducă timp de câteva minute, apoi transferăm conținutul într-un bol mai mic.
- Ne vom ocupa și de prepararea cremei. În consecință, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni adecvate în care vom adăuga o esență de vanilie, 550 de mililitri de lapte și 50 de grame de unt. Pentru a fierbe conținutul, puneți oala pe aragaz la foc mediu. Apoi, luați-o de pe foc și lăsați-o deoparte.
- În continuare, vom avea nevoie de două boluri de dimensiuni mici pentru a separa gălbenușul și albușul de la 7 ouă. Se adaugă 200 de grame de zahăr granulat și sare într-un bol cu gălbenușuri. Vom folosi un tel pentru a amesteca ingredientele până când obținem o culoare galben deschis. Apoi, vom adăuga 50 de grame de amidon de porumb și vom continua să amestecăm pentru a se omogeniza.
- Acum vom turna treptat amestecul nostru (lapte, unt și vanilie) într-un bol și vom continua să amestecăm. În consecință, vom pune toată amestecarea într-o oală de dimensiuni adecvate și o vom pune pe aragaz la foc mediu. Amestecați conținutul cu telul până când obțineți o consistență mai groasă. În acest moment, îl putem scoate de pe foc și îl putem pune într-un bol care trebuie acoperit cu folie alimentară. Se pune la frigider pentru două ore.
- Vom scoate apoi atât tava, cât și crema din frigider și vom începe să asamblăm desertul nostru delicios. Vom turna crema în tava cu blat de tartă și vom nivela-o cu o spatule. Apoi, vom adăuga căpșunele proaspete, pe care le-am tăiat în jumătăți înainte, deasupra. Vom unge căpșunele cu siropul preparat cu o pensulă și apoi vom pune tarta la frigider pentru aproximativ patru ore. După această perioadă de timp, scoatem tarta din frigider și, dacă dorim, punem câteva frunze de mentă deasupra. Apoi, rețeta este gata!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.