Tarta cu cireșe întregi, în stil american se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos
Rețetă de tartă cu cireșe întregi, în stil american
Rețeta delicioasă de tartă cu cireșe întregi, în stil american, absolut minunata, se prepară în doar 8 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de tartă cu cireșe întregi, în stil american este de o oră
Timp de preparare- o oră
Timp total- 2 ore
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Rețeta de tartă cu cireșe întregi, în stil american este pentru 6 persoane
Ingrediente – tartă cu cireșe întregi, în stil american
ingrediente pentru aluat
- 500 g de făină
- 300 g de unt rece
- un praf de sare
- 150 g de zahăr pudră
- un pliculeț de zahăr vanilinat sau esență de vanilie
- coaja rasa de la o lămâie
- 150 ml de apă rece
ingrediente pentru umplutură
- 1 kg de cireșe
- 150 g de zahăr granulat
- 35 g de amidon alimentar
- 2 linguri de zeamă de lămâie
- o esență de migdale
- 100 g de migdale tocate, opțional
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare- tartă cu cireșe întregi, în stil american
- în primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă de tartă cu cireșe întregi, în stil american, este prin a începe să tăiem untul rece, în cubulețe de dimensiuni potrivite. În continuare, vom avea nevoie de bolul robotului de bucătărie, în care vom adăuga făina, sarea, vanilia, dar și zahărul pudră alături de coaja rasă de lămâie pe care le vom amesteca, inițial, cu mâna. În continuare, vom adăuga și cubulețele de unt rece pe care le-am tăiat, și vom începe să procesăm aluatul, de data aceasta în robotul de bucătărie, unde aproximativ 5 minute, pentru a obține o textură nisipoasă. Abia apoi, adăugând treptat și apa rece, vom începe să amestecăm în continuare la robotul de bucătărie, astfel încât să obținem aluatul nostru de care avem nevoie. Atenție însă! Nu este nevoie să mixăm aluatul pentru foarte mult timp, ci doar atât cât toate ingredientele să formeze alături de care avem nevoie, omogen.
- În continuare, vom înveli aluatul într-o folie alimentară, îl vom aplatiza puțin cu ajutorul unui sucitor, și îl vom pune la frigider timp de aproximativ o oră.
- În acest timp, ne vom ocupa și de umplutura noastră de cireșe. Așadar, tot ce trebuie să facem este să spălăm foarte bine toate cireșele noastre, apoi să le scurgem de apă, iar ulterior le vom îndepărta atât codițele cât și sâmburii, moment în care le vom pune încă o dată la scurs astfel încât să scăpăm de zeama care este în exces. Trebuie să stea în această strecurătoare timp de aproximativ 30 de minute. Ulterior, le vom muta într-un bol de dimensiuni mai mari pentru a le amesteca cu zahărul, zeama de lămâie, iar dacă optați pentru acest ingredient, inclusiv esența de migdale. Toate aceste ingrediente se vor amesteca cu grijă, astfel încât să nu zdrobim fructele, ci să le păstrăm cât mai întregi cu putință. În continuare, odată amestecate și încorporate toate aceste ingrediente, bolul se va pune și el în frigider, acoperit.
- După acest interval de timp, vom scoate prima dată aluatul, îl vom împărți în 2 părți, însă nu egale, ci una mai mare și una mai mică, însă să nu difere foarte mult. Împărțirea se va face în această modalitate dat fiind faptul că vom avea nevoie de blatul pentru tarta, dar și pentru acele zăbrele care vor veni deasupra sa.
- În continuare, ne vom ocupa prima dată de baza pentru tarta noastră, motiv pentru care cealaltă bucată mai mică de aluat o pune înapoi în frigider. Vom avea nevoie ca o suprafață plată să fie presărată cu făină, pentru a așeza aluatul rece pe ea, bucata mare pentru tartă, cu ajutorul sucitorului, o vom aduce la dimensiunea dorită, în cazul de față, trebuie să avem o formă rotundă, pentru tava noastră de tartă. Atenție însă! Dimensiunea trebuie să fii mai mare virgula astfel încât aluatul să îmbrace și pereții tăvii. Astfel încât, vom modela un disc, pe tava de cuptor vom așeza o hârtie de cod, aluatul îl vom rula pe sucitor și îl vom așeza direct pe hârtia de copt. Cu ajutorul degetelor, vom presa aluatul astfel încât să se așeze bine pe tavă, dar și pe marginile acesteia. Nu trebuie să uităm să tăiem și excesul de aluat care a rămas pe margini. Tava se va introduce la frigider pentru alte 30 de minute.
- În acest timp, ne vom ocupa de acele zăbrele care vor veni deasupra tartei noastre. Așadar, vom scoate aluatul din frigider, îl vom așeza de asemenea pe o suprafață plată pe care am presărat făină, îl vom întinde într-o formă dreptunghiulară, astfel încât zăbrele noastră să nu fie nici prea subțiri, dar nici prea groase, iar mai apoi cu ajutorul unui cuțit, vom tăia aproximativ 7 fâșii, după preferință, cât de cât egale. În continuare, vom așeza pe suprafața plată o hârtie de copt, și vom începe să așezăm zăbrele noastre una peste alta, după modelul dorit, astfel încât să obținem tarta noastră în stil american. Și zăbrele trebuie să mai stea la frigider, sau la congelator timp de aproximativ 20 de minute.
- A venit momentul să preîncălziți cuptorul la 200 °C, moment în care vom scoate și bolul cu umplutura noastră din frigider pentru a mai adăuga migdalele tocate, în cazul în care vă doriți, vom amesteca virgule iar ulterior vom scoate și tarta noastră din frigider pentru a pune peste ea umplutura de cireșe pe care o vom nivela cu ajutorul unei spatule, deasupra așezând și zăbrelele din aluat, pregătite deja. Cu ajutorul unui cuțit vom tăia marginile zăbrelelor, care ies în afara tartei noastre, ulterior le vom unge cu puțin ou bătut cu puțină sare, iar tava se va introduce în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 15 minute, temperatura de 200 °C, iar ulterior vom scădea temperatura la 180 °C, și vom mai lăsa în cuptor timp de aproximativ 35 de minute.
- După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și tarta noastră delicioasă din tavă, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.