Tarta cu cremă de frișcă și căpșune proaspete se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de tartă cu cremă de frișcă și căpșune proaspete.
Rețetă de Tartă cu cremă de frișcă și căpșune proaspete
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 3 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Tartă cu căpșune. Deliciul pus în valoare!
Citește și: Tartă cu dovleac. Perfectă pentru acest sezon!
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Timp de preparare - o ora
Timp total - 2 ore
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
Pentru aluat:
- 200 g unt
- 2 oua
- 2 linguri de zahar
- 1 linguriță de praf de copt
- 300 g faina
- sare
- 1 esență de vanilie
Pentru umplutura:
- 400 g căpșune proaspete
- 1 borcan mic de vișine fără sâmburi
- 400 g prune
- 2 linguri de amidon
- 4 linguri de zahar
Pentru frișcă:
- 150 ml frișcă lichida
- 150 g smântână
- 2 linguri zahar pudra
- 1 esență de vanilie
- 1 lingura de coaja rasa de lămâie
Pentru decor:
- căpșune proaspete
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
- Pentru aluat, punem untul rece, tăiat cubulețe, oul bătut spumă și îndulcitorul într-un bol și amestecăm toate ingredientele. Pune praful de copt, sarea, vanilia și făina împreună. Amestecăm totul cu mâna până când obținem un aluat uniform. Am pus făina pe masă de lucru, am răsturnat aluatul și am întins o foaie rotundă de aproximativ 1 cm grosime. Folosim hârtie de copt pentru a tapeta tava de tartă, apoi, punem foaia de aluat peste pereții tăvii și tăiem restul de pe margine. Înțepăm cu furculiță din loc în loc și apoi l-am pus la frigider.
- Pentru umplutură, spălăm căpșunele, luăm codițele și le tăiem în jumătate sau sferturi. Putem pune căpșunile, prunele și vișinele într-o oală, iar sucul de la vișine trebuie răsturnat într-o cană. Presărăm îndulcitorul și punem fructele pe foc pentru aproximativ 5 minute. Amestecăm ocazional. Am dizolvat amidonul în sucul de vișine, apoi am pus focul la mic și am turnat amestecul de amidon peste fructe. Amestecăm bine. După ce amestecul s-a îngroșat, îl tragem de pe aragaz. Am lăsat-o să se răcorească până când a devenit caldă. Scoatem tava cu aluat din frigider, turnăm umplutura caldă peste ea și apoi o nivelăm. O punem în cuptor la 180 de grade Celsius până când marginile crustei devin aurii. În momentul în care este gata, o scoatem din cuptor și o lăsam să se răcească.
- Pentru frișcă, mixăm frișca lichidă și smântâna, reci cu îndulcitorul până când obținem o consistență spumoasă. La sfârșit, adăugăm coaja rasă de lămâie și vanilia. Înainte de a pune frișca pe tarta rece, adăugați bucăți de căpșune. O punem la frigider pentru 2 ore și apoi o servim. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.