Tarta cu cremă și jeleu de fructe de pădure se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând
Rețetă de tartă cu cremă și jeleu de fructe de pădure
Rețeta delicioasă de tartă cu cremă și jeleu de fructe de pădure, absolut minunate, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de tartă cu cremă și jeleu de fructe de pădure este de o oră
Timp de preparare- o oră
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Timp total- 2 ore
Rețeta de tartă cu cremă și jeleu de fructe de pădure este pentru 4 persoane
Ingrediente – tarta cu cremă și jeleu de fructe de pădure
- 150 g de unt
- 250 g de făină
- o lingură de apă rece
- 450 ml de lapte
- 4 gălbenușuri de ou
- o lingură de amidon
- 200 g de zahăr granulat
- jeleu de fructe de pădure
- 200 g de fructe de pădure congelate sau proaspete
- un pliculeț de gelatină
- o lingură de zahăr
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Citește și: Găluște de cartofi. Un preparat gustos și plin de savoare!
Mod de preparare- tartă cu cremă și jeleu de fructe de pădure
- în primul și în primul rând virgule tot ce trebuie să facem pentru această rețetă delicioasă de tartă cu cremă și jeleu de fructe de pădure, este să începem prin a aduce robotul de bucătărie. În acesta vom adăuga untul rece, pe care l-am tăiat cuburi în prealabil, ingredient pe care îl vom mixa cu făina, de câteva ori, pentru ca untul să se sfărâme, iar ulterior vom adăuga și o lingură de apă rece, vom mixa pentru
- Aluatul obținut se va întinde pe o tavă specială de tartă, și se va pune în frigider timp de aproximativ 30 de minute. După acest interval de timp, vom scoate tava din frigider, iar înainte de a-l băga în cuptorul preîncălzit la 180 °C, vom face câteva găuri cu furculița în a luat, iar ulterior vom introduce tava în cuptor timp de aproximativ 10 minute.
- În acest interval de timp, vom pregăti și crema noastră delicioasă. Așadar, vom pune laptele pe foc, vom bate gălbenușurile de ou cu zahărul, amidonul, dar și câteva linguri de lapte rece, separat într-un bol. În continuare, peste laptele cald de pe foc, vom adăuga și această compoziție întreagă, și vom amesteca continuu până când se va îngroșa și va da doar în câteva clocote. Ulterior vom așeza peste ea o folie alimentară, astfel încât să nu prindă crustă, motiv pentru care folia va atinge crema.
- În momentul în care și tarta este gata, și crema este călduță spre rece, vom adăuga crema peste aluatul copt, și o vom pune la rece, până când vom pregăti și jeleul.
- Acum ne vom ocupa de jeleu, motiv pentru care vom lua fructele congelate, sau pe cele proaspete virgule și le vom pune într-un bol de dimensiuni mai mari, pentru a adăuga peste ele zahăr, ulterior vom pune amestecul într-o oală, și vom da pe foc, vom aștepta să dea în clocot iar ulterior o vom retrage. Gelatina trebuie hidratată conform instrucțiunilor de pe ambalaj, iar ulterior topită pe baie de aburi, iar apoi se adaugă peste fructele noastre din vas. Amestecăm ușor iar ulterior adăugăm peste crema de ciocolată din tava noastră cu tartă.
- Se va introduce la frigider tarta, timp de aproximativ 30 de minute, astfel încât să se mai întărească un pic iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.