Tartă cu cremă și jeleu de fructe de pădure. Un deliciu și pentru cei mici!

Tartă cu cremă și jeleu de fructe de pădure

Tarta cu cremă și jeleu de fructe de pădure se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de tartă cu cremă și jeleu de fructe de pădure. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cele mai gustoase tartă cu cremă și jeleu de fructe de pădure, preparate așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de tartă cu cremă și jeleu de fructe de pădure 

Rețeta delicioasă de tartă cu cremă și jeleu de fructe de pădure, absolut minunate, se prepară în doar 6 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă de tartă cu cremă și jeleu de fructe de pădure este de o oră 

Timp de preparare- o oră 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Timp total- 2 ore 

Rețeta de tartă cu cremă și jeleu de fructe de pădure este pentru 4 persoane

Tartă cu cremă și jeleu de fructe de pădure [Sursa foto: freepik]
 

Ingrediente – tarta cu cremă și jeleu de fructe de pădure 

  •  150 g de unt 
  • 250 g de făină 
  • o lingură de apă rece 
  • 450 ml de lapte
  • 4 gălbenușuri de ou 
  • o lingură de amidon 
  • 200 g de zahăr granulat 
  • jeleu de fructe de pădure 
  • 200 g de fructe de pădure congelate sau proaspete 
  • un pliculeț de gelatină 
  • o lingură de zahăr 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

Tartă cu cremă și jeleu de fructe de pădure [Sursa foto: freepik]

Citește și: Găluște de cartofi. Un preparat gustos și plin de savoare!

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Mod de preparare- tartă cu cremă și jeleu de fructe de pădure 

  1. în primul și în primul rând virgule tot ce trebuie să facem pentru această rețetă delicioasă de tartă cu cremă și jeleu de fructe de pădure, este să începem prin a aduce robotul de bucătărie. În acesta vom adăuga untul rece, pe care l-am tăiat cuburi în prealabil, ingredient pe care îl vom mixa cu făina, de câteva ori, pentru ca untul să se sfărâme, iar ulterior vom adăuga și o lingură de apă rece, vom mixa pentru încă puțin timp, iar momentan îl vom opri.
  2. Aluatul obținut se va întinde pe o tavă specială de tartă, și se va pune în frigider timp de aproximativ 30 de minute. După acest interval de timp, vom scoate tava din frigider, iar înainte de a-l băga în cuptorul preîncălzit la 180 °C, vom face câteva găuri cu furculița în a luat, iar ulterior vom introduce tava în cuptor timp de aproximativ 10 minute. 
  3. În acest interval de timp, vom pregăti și crema noastră delicioasă. Așadar, vom pune laptele pe foc, vom bate gălbenușurile de ou cu zahărul, amidonul, dar și câteva linguri de lapte rece, separat într-un bol. În continuare, peste laptele cald de pe foc, vom adăuga și această compoziție întreagă, și vom amesteca continuu până când se va îngroșa și va da doar în câteva clocote. Ulterior vom așeza peste ea o folie alimentară, astfel încât să nu prindă crustă, motiv pentru care folia va atinge crema. 
  4. În momentul în care și tarta este gata, și crema este călduță spre rece, vom adăuga crema peste aluatul copt, și o vom pune la rece, până când vom pregăti și jeleul. 
  5. Acum ne vom ocupa de jeleu, motiv pentru care vom lua fructele congelate, sau pe cele proaspete virgule și le vom pune într-un bol de dimensiuni mai mari, pentru a adăuga peste ele zahăr, ulterior vom pune amestecul într-o oală, și vom da pe foc, vom aștepta să dea în clocot iar ulterior o vom retrage. Gelatina trebuie hidratată conform instrucțiunilor de pe ambalaj, iar ulterior topită pe baie de aburi, iar apoi se adaugă peste fructele noastre din vas. Amestecăm ușor iar ulterior adăugăm peste crema de ciocolată din tava noastră cu tartă. 
  6. Se va introduce la frigider tarta, timp de aproximativ 30 de minute, astfel încât să se mai întărească un pic iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună! 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

Tartă cu cremă și jeleu de fructe de pădure [Sursa foto: freepik]

Citește și: Ravioli cu spanac și brânză, un preparat clasic de paste italiene. Rețeta autentică și secretele unei preparări perfecte pentru un festin culinar!



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Ravioli cu spanac și brânză, un preparat clasic de paste italiene. Rețeta autentică și secretele unei preparări perfecte pentru un festin culinar!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a