Tartă cu dovleac. Adaugă și frișcă deasupra, pentru un plus de culoare!

tarta cu dovleac

Tartă cu dovleac

Tarta cu dovleac se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de tartă cu dovleac. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă tartă cu dovleac, preparata așa

cum se cuvine. 

 

Rețetă de Tartă cu dovleac 

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 4 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Tartă cu brânză cu mucegai și ardei, la cuptor. Cu o crustă aurie și umplutură cremoasă, este un echilibru perfect între texturi și arome!

placinta cu dovleac
Tartă cu dovleac[Sursa foto: freepik]

Citește și: Musaca de vinete cu roșii și cașcaval la cuptor. Savoarea mediteraneană într-un preparat reconfortant!

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Timp de preparare - o ora

Timp total - 2 ore

Rețeta este pentru 6 persoane 

retete pentru desert
Tartă cu dovleac[Sursa foto: freepik]

Ingrediente  

Ingrediente pentru blat 

  • 350 g faina
  • 250 g unt rece
  • 150 g zahar
  • 3 gălbenușuri
  • 4 linguri de apa rece
  • sare 

Ingrediente pentru umplutura 

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

  • un kilogram de dovleac plăcintar
  • 70 g unt
  • 200 g zahar
  • 4 oua
  • 250 ml smântână pentru gătit
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • 1 esență de vanilie
  • 1 linguriță de zeama de lămâie 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar

să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

retete de prajituri de casa
Tartă cu dovleac[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare  

  1. Începem prin prepararea blatului, așa ca untul rece, tăiat în bucăți mici, se amestecă cu făina. Se adaugă un praf de sare și se frământă cu mâna până când se obține un aluat fin. Gălbenușurile frecate cu zahărul și apă se adaugă la compoziție.
    Se continuă frământarea până când se obține un aluat omogen și ușor elastic care se poate aduna într-o bilă de aluat. Se pune aluatul pe folie alimentară și se da la rece pentru aproximativ o jumătate de oră. O formă rotundă de tartă se unge cu unt. După o perioadă de 30 de minute, aluatul se pune cu grijă într-o foaie și se pune în formă de tarta. 
  2. Pereții formei de copt sunt acoperiți uniform, iar excesul de aluat de pe margine se decupează ușor.
    Pentru a evita umflarea atunci când se coace, aluatul trebuie înțepat din loc în loc cu o furculiță. Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade și se pune forma la copt pentru aproximativ 10 minute, în funcție de cuptor, până când devine ușor auriu. 
  3. Continuam prin prepararea pentru umplutură, se taie dovleacul în bucăți cât mai mici după ce l-ați scos de coajă. Se pune untul, scorțișoara, zahărul și cubulețele de dovleac într-o tigaie adâncă și se călește pentru aproximativ 5 minute la foc mic. Atunci când cubulețele de dovleac încep să se înmoaie, adăugați smântână pentru gătit și amestecați-le ușor până când compoziția începe să se îngroașe. Se pune amestecul într-un blender, apoi se adaugă ouăle care sunt la temperatura camerei și zeama de lămâie. Se blenduiesc pentru aproximativ un minut. Se toarnă amestecul peste aluatul copt care a fost deja copt și se pune tava din nou la copt pentru aproximativ 35 de minute la 180 de grade Celsius. 
  4. Tarta este gata atunci când se rumenește frumos deasupra și compoziția este acoperită. Se lasă complet la răcit înainte de a fi tăiată și servită. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

retete de gustare
Tartă cu dovleac[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Tartă cu căpșune. Deliciul pus în valoare!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies