Tarta cu dovleac se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de tartă cu dovleac. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă tartă cu dovleac, preparata așa
Rețetă de Tartă cu dovleac
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 4 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Musaca de vinete cu roșii și cașcaval la cuptor. Savoarea mediteraneană într-un preparat reconfortant!
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Timp de preparare - o ora
Timp total - 2 ore
Rețeta este pentru 6 persoane
Ingrediente
Ingrediente pentru blat
- 350 g faina
- 250 g unt rece
- 150 g zahar
- 3 gălbenușuri
- 4 linguri de apa rece
- sare
Ingrediente pentru umplutura
- un kilogram de dovleac plăcintar
- 70 g unt
- 200 g zahar
- 4 oua
- 250 ml smântână pentru gătit
- 1 linguriță de scorțișoară
- 1 esență de vanilie
- 1 linguriță de zeama de lămâie
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar
Mod de preparare
- Începem prin prepararea blatului, așa ca untul rece, tăiat în bucăți mici, se amestecă cu făina. Se adaugă un praf de sare și se frământă cu mâna până când se obține un aluat fin. Gălbenușurile frecate cu zahărul și apă se adaugă la compoziție.
- Pereții formei de copt sunt acoperiți uniform, iar excesul de aluat de pe margine se decupează ușor. Pentru a evita umflarea atunci când se coace, aluatul trebuie înțepat din loc în loc cu o furculiță. Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade și se pune forma la copt pentru aproximativ 10 minute, în funcție de cuptor, până când devine ușor auriu.
- Continuam prin prepararea pentru umplutură, se taie dovleacul în bucăți cât mai mici după ce l-ați scos de coajă. Se pune untul, scorțișoara, zahărul și cubulețele de dovleac într-o tigaie adâncă și se călește pentru aproximativ 5 minute la foc mic. Atunci când cubulețele de dovleac încep să se înmoaie, adăugați smântână pentru gătit și amestecați-le ușor până când compoziția începe să se îngroașe. Se pune amestecul într-un blender, apoi se adaugă ouăle care sunt la temperatura camerei și zeama de lămâie. Se blenduiesc pentru aproximativ un minut. Se toarnă amestecul peste aluatul copt care a fost deja copt și se pune tava din nou la copt pentru aproximativ 35 de minute la 180 de grade Celsius.
- Tarta este gata atunci când se rumenește frumos deasupra și compoziția este acoperită. Se lasă complet la răcit înainte de a fi tăiată și servită. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.