Tartă cu dovleac se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de tartă cu dovleac.
Rețetă de Tartă cu dovleac
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 4 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Cele mai rapide murături. Le poți consuma în 20 de zile
Citește și: Ovăzul în rutina zilnică. Ce se va întâmpla dacă începeți să mâncați ovăz în fiecare zi
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Timp de preparare - o ora
Timp total - 2 ore
Rețeta este pentru 6 persoane
Ingrediente
Pentru crusta
- 250 g faina
- 150 g unt
- 2 linguri de zahar
- 1 linguriță de sare
- 3 linguri de apa rece
- 1 cana miez de nuca
- 1 cana biscuiți sfărâmați
Pentru umplutura
- 1 kg de dovleac
- 4 oua
- 150 ml smântână
- 150 g zahar brun
- 1 linguriță scorțișoară măcinată
- 1 linguriță ghimbir
- 1 linguriță de sare
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
- Încălziți cuptorul la 175 de grade Celsius. Adăugați unt într-o tavă de cuptor de dimensiuni mai mari, rotundă, și puneți hârtie de copt în interior.
- Procedați astfel pentru a face crusta, într-un bol de dimensiuni mai mari, amestecați făina cernută în prealabil, untul tăiat în cubulețe, zahărul și sarea. Amestecați cu lingurile de apă până când obțineți un aluat. Asamblați aluatul într-o minge și puneți-l la frigider pentru 30 de minute. Scoateți-l apoi și întindeți-l în formă de copt atât pe bază, cât și pe margini. Deasupra presărați miez de nuca și biscuiții fărâmițați, apoi dați la frigider pentru încă 30 de minute.
- Pentru a face piureul de dovleac, veți avea nevoie de un kilogram de dovleac curățat bine de coajă și semințe. Tăiați-l în bucăți, puneți-l pe o foaie de copt și puneți-l la cuptor într-o tavă, pentru 30 de minute sau până când se înmoaie. După ce s-a înmuiat și s-a răcit, amestecați-l cu un mixer sau într-un blender până când obțineți un piure. În continuare, amestecați piureul cu ouă, smântână, zahăr, scorțișoară, ghimbir și sare pentru a face umplutură.
- Adăugați umplutură peste crustă și coaceți timp de o ora. După acest interval de timp, scoateți tava din cuptor, lăsați plăcinta să se răcească la temperatura camerei înainte de a o servi, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.